Overslaan en naar de inhoud gaan

Tygo en Duitse knuffels zorgen voor record knuffel-toss

Geplaatst opzondag 29 december 2019 - 18:47

De jaarlijkse Teddy Bear-Toss bij de Geleense ijshockeyers van Microz Eaters heeft zondagavond een recordaantal knuffels opgeleverd.

Het publiek gooide na het eerste doelpunt van de thuisploeg ruim 22.357 knuffels op het ijs. Op die goal moesten de fans overigens even wachten, want na de eerste periode stond het nog 0-0. Jens Engelen brak in de tweede periode de ban voor de Eaters en ontketende een minutenlange lawine van knuffels op het ijs.

Tygo
Het aantal is ruim vierduizend meer dan vorig jaar, toen er 18.534 teddyberen en andere pluche dieren werden verzameld. Het nieuwe record komt voornamelijk door de tienjarige Tygo Clijssen uit het Brabantse Maarheeze, die in zijn eentje verantwoordelijk was voor bijna een derde van de ingezamelde knuffels. Ook uit Düsseldorf kwam een lading van tienduizend pluche dieren aanzetten.

Helpen
"Ik wilde kinderen die het niet zo breed hebben helpen", motiveert Tygo zijn actie. "Drie jaar geleden kwam ik erachter dat deze actie er is en zei ik tegen mijn vader dat ik volgend jaar ook wilde doneren. Dat is elk jaar meer geworden en dit jaar heb ik 8162 knuffels verzameld." Via Facebook en lokale en regionale media kreeg zijn actie genoeg aandacht om twee busjes met knuffels te kunnen vullen. Daarmee reden Tygo en zijn vader zondagmiddag vanuit Brabant naar Geleen.

Sjiek
Organisator Michel Ruipers is blij met de forse donatie. "Dit is sjiek", zegt hij bij het zien van een parkeerplaats vol beren. "Ruim vierduizend meer dan vorig jaar. Het blijft mooi."

KiKa
De gebruikte knuffels gaan naar de Grabbelton in Geleen, een speelgoedbank waar kinderen die het niet breed hebben een knuffel uit kunnen zoeken. Daarnaast was er opnieuw een speciale KiKa-actie. Deze beren werden verkocht om het goede doel een financieel steuntje in de rug te geven. "Deze beren moesten wel worden verpakt voor de hygiëne in de ziekenhuizen", legt Ruipers uit. "We gaan ze morgen brengen naar de ziekenhuizen in Heerlen, Sittard en Roermond."

Tygo Clijssen en zijn vader brengen knuffels naar Eaters voor Teddy Bear-Toss
Tygo en zijn vader met een deel van de ingezamelde knuffels
Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen