Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter-jihadist blijkt Dion Graus-lookalike

Geplaatst opdinsdag 15 september 2015 - 12:12

Een Twitteraar die opriep voor een aanslag bij een tentoonstelling waar Geert Wilders ook aanwezig was, blijkt bij nader inzien wel heel erg veel te lijken op Wilders' Heerlense fractiegenoot Dion Graus.

De 20-jarige student Joshua Ryne Goldberg uit Florida blijkt de man achter het inmiddels verwijderde twitteraccount 'Australi Witness,' maakte de FBI bekend nadat de man donderdag werd aangehouden.

Aanslag
Kort voor de aanslag in de Texaanse plaats Garland riep Australi Witness op Twitter op om 'met wapens, bommen en messen' naar Texas te gaan om 'de Profeet te beschermen.' Op de bijeenkomst waren cartoons te zien van de profeet Mohammed, en hield Geert Wilders een toespraak. Kort na die speech kwamen twee schutters het terrein op rijden, die het vuur openden. Een agent kwam daarbij om het leven voordat de twee terroristen zelf werden doodgeschoten.

Lees ook: Schietpartij op bijeenkomst met Wilders in VS

Foto: via Sydney Morning Herald

Bom
Ook na de aanslag nam Goldberg alias Australi Witness het nog op voor de terroristen. In eerste instantie zochten veiligheidsdiensten in Australië naar de internet-jihadist, maar uiteindelijk bleek het toch om een Amerikaan te gaan. Uiteindelijk werd hij opgepakt nadat hij foto's verspreidde waarop te zien was hoe er met een hogedrukpan een bom te maken valt. Dat kan hem een gevangenisstraf van 20 jaar opleveren.

Graus
Goldberg blijkt nu helemaal geen jihadstrijder, moslimfundamentalist of zelfs maar Australiër te zijn. In plaats daarvan is hij een student van joodse komaf die tot zijn arrestatie bij zijn ouders woonde. Op een Facebookfoto is hij te zien met lange krullen, hoog voorhoofd, puntige kin en klein brilletje. Het is natuurlijk toeval, maar de gelijkenis met Wilders' PVV-genoot en mede-Kamerlid Dion Graus is treffend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Wilders: 'Ik was niet het doelwit'
ANP
Bezoek van Geert Wilders afgelast vanwege dreiging
'Boycot PVV': Dion Graus ziet nieuwe termijn niet zitten
Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen