Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter-jihadist blijkt Dion Graus-lookalike

Geplaatst opdinsdag 15 september 2015 - 12:12

Een Twitteraar die opriep voor een aanslag bij een tentoonstelling waar Geert Wilders ook aanwezig was, blijkt bij nader inzien wel heel erg veel te lijken op Wilders' Heerlense fractiegenoot Dion Graus.

De 20-jarige student Joshua Ryne Goldberg uit Florida blijkt de man achter het inmiddels verwijderde twitteraccount 'Australi Witness,' maakte de FBI bekend nadat de man donderdag werd aangehouden.

Aanslag
Kort voor de aanslag in de Texaanse plaats Garland riep Australi Witness op Twitter op om 'met wapens, bommen en messen' naar Texas te gaan om 'de Profeet te beschermen.' Op de bijeenkomst waren cartoons te zien van de profeet Mohammed, en hield Geert Wilders een toespraak. Kort na die speech kwamen twee schutters het terrein op rijden, die het vuur openden. Een agent kwam daarbij om het leven voordat de twee terroristen zelf werden doodgeschoten.

Lees ook: Schietpartij op bijeenkomst met Wilders in VS

Foto: via Sydney Morning Herald

Bom
Ook na de aanslag nam Goldberg alias Australi Witness het nog op voor de terroristen. In eerste instantie zochten veiligheidsdiensten in Australië naar de internet-jihadist, maar uiteindelijk bleek het toch om een Amerikaan te gaan. Uiteindelijk werd hij opgepakt nadat hij foto's verspreidde waarop te zien was hoe er met een hogedrukpan een bom te maken valt. Dat kan hem een gevangenisstraf van 20 jaar opleveren.

Graus
Goldberg blijkt nu helemaal geen jihadstrijder, moslimfundamentalist of zelfs maar Australiër te zijn. In plaats daarvan is hij een student van joodse komaf die tot zijn arrestatie bij zijn ouders woonde. Op een Facebookfoto is hij te zien met lange krullen, hoog voorhoofd, puntige kin en klein brilletje. Het is natuurlijk toeval, maar de gelijkenis met Wilders' PVV-genoot en mede-Kamerlid Dion Graus is treffend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Wilders: 'Ik was niet het doelwit'
ANP
Bezoek van Geert Wilders afgelast vanwege dreiging
'Boycot PVV': Dion Graus ziet nieuwe termijn niet zitten
Graus over Heemels: 'Verhaal van junk, dief en alcoholist'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen