Overslaan en naar de inhoud gaan

Twintiger reed rond met 65 kilo drugs: 'Voor mijn familie'

Geplaatst opmaandag 26 oktober 2020 - 16:42

Mourad I. (21) blijft voorlopig zitten waar hij zit: in de gevangenis. De man uit Waalwijk werd in juli betrapt met 65 kilo harddrugs in zijn auto, maar hoopte vanwege zijn gezinssituatie op begrip van de rechter.

De rechter had vooralsnog meer oog voor de flinke hoeveelheid amfetamine en MDMA in zijn kofferbak.

Lees ook: Snelheidsduivel scheurt rond met 65 kilo amfetamine

Cash en Rolex
Mourad reed in de avond van 7 juli richting Eindhoven en deed dat kennelijk zo opzichtig dat agenten hem in de gaten hielden. Toen de jonge twintiger de afslag nam naar een tankstation bij Weert, werd hij aangehouden. De politie vond 65 kilo drugs, een Rolex, een versleutelde telefoon en vijfhonderd euro cash in de auto.

Man des huizes
De hoofdrolspeler zit sindsdien in voorarrest. Hij heeft inmiddels een verzoek gedaan om naar huis te mogen. "Het gaat hier om een jonge jongen, met een blanco strafblad. Zijn thuissituatie van de laatste twee jaar is schrijnend. Het gezin is uit elkaar gevallen door de scheiding van zijn ouders en de psychiatrische problemen van zijn vader. Hij is de man des huizes", schetste advocaat Peter van Zon.

"Cliënt voelt zich verantwoordelijk voor zijn broertje en zusje, voor zijn moeder, dat zij hun woning kunnen behouden. Door corona lagen de banen niet voor het oprapen en heeft hij een verkeerde keuze gemaakt met één oogmerk: financieel gewin. Bijzonder verkeerd, maar met een reden."

Zware criminelen
Mourad zelf liet de rechter weten het zwaar te hebben in de gevangenis. "Ik heb een blanco strafblad en zit tussen zware criminelen, in stress en angst. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheden, maar ik hoop dat u mij de kans wil geven om er voor mijn gezin te zijn." Justitie adviseerde negatief over het verzoek. De aanklager ziet wel degelijk een crimineel in de twintiger.

Tijdelijk naar huis
De rechter heeft besloten Mourad voorlopig in de gevangenis te houden, maar de reclassering is wel aan het werk gezet. Zij moeten een rapportage opstellen over de jonge Waalwijker. In dat rapport moeten voorwaarden worden omschreven en onder die voorwaarden zou Mourad dan tijdelijk vrij kunnen komen, in afwachting van een vonnis.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen