Overslaan en naar de inhoud gaan

Twintiger opgepakt voor grote wapenvondst en kilo's heroïne

Geplaatst opdonderdag 9 juli 2020 - 6:00

De politie heeft een 28-jarige man gearresteerd na de vondst van 28 kilo heroïne en twaalf vuurwapens. Een anonieme tip leidde tot de ontdekking in de Anjelierstraat in Kerkrade.

Dat vertellen bronnen tegenover L1. De politie bevestigt de arrestatie.

Niemand aanwezig
Naast de heroïne en de wapens vonden agenten ook stoffen voor drugsproductie in de woning in de Anjelierstraat. Tijdens de inval op 10 juni was er echter niemand in het pand aanwezig. Op 3 juli werd er een eerste verdachte gearresteerd, maar hij werd na drie dagen weer vrijgelaten. De tweede verdachte werd op 5 juli aangehouden en moet nog zeker twee weken in voorarrest doorbrengen.

Lees ook: Harddrugs en 13 vuurwapens gevonden in woning Kerkrade

Anonieme berichten
Opvallend genoeg kwam de zaak in beweging toen de politie twee anonieme meldingen kreeg over een hennepplantage in het pand. In plaats van een hennepplantage, stuitten agenten op heroïne met een straatwaarde van zes ton en vuurwapens als revolvers en een Scorpion.

Erg toevallig
Dat er geen hennep, maar zwaarder materiaal werd gevonden kan een toevalstreffer zijn. "Maar ik vind het wel érg toevallig", zegt advocaat Arthur Vonken, die de 28-jarige verdachte bijstaat. "In een van die anonieme meldingen wordt gesproken over henneplucht, mensen zouden dat buiten hebben geroken. Hoe kan dat nou? Er stond geen plantage."

De politie bevestigt overigens dat er twaalf vuurwapens zijn gevonden. In een eerdere persverklaring werd er gesproken over dertien wapens.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen