Overslaan en naar de inhoud gaan

Twintigduizend bezoekers zien opening Cultura Nova

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 21:51

Zo'n 20.000 mensen waren vrijdagavond naar het centrum van Heerlen gekomen voor de opening van Cultura Nova.

Op het Van Grunsvenplein werd het theater- en cultuurfestival geopend met een speciale openluchtvoorstelling van Romeo en Julia door Toneelgroep Maastricht, en opgeluisterd met muzikanten, een koor en freerunners die de flats en balkons rond het plein ook omtoverden tot toneel.

Van en voor iedereen
De opening werd ook bijgewoond door cultuurminister Ingrid van Engelshoven. "Cultuur is van iedereen en voor iedereen. Dat is mijn belangrijkste speerpunt en Cultura Nova draagt dat uit", zei Van Engelshoven vlak voor de voorstelling. Ze voegt toe dat het voor haar de reden is om de opening van het festival bij de wonen.

Belangrijk
Het internationale theaterfestival Cultura Nova vindt plaats in Heerlen en omstreken van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. De minister noemt het festival belangrijk, onder meer omdat het makers ongelooflijk veel kansen biedt. "Je kunt hier ├ęcht nieuwe dingen laten zien."

Opening
De openingsvoorstelling op het Burgemeester van Grunsvenplein is een spectaculaire versie van toneelklassieker Romeo en Julia, uitgevoerd door Toneelgroep Maastricht aangevuld met pyrotechnici, freerunners, zangers, acteurs en musici.

L1 doet dagelijks verslag vanaf het festivalterrein.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen