Overslaan en naar de inhoud gaan

Twintigduizend bezoekers zien opening Cultura Nova

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 21:51

Zo'n 20.000 mensen waren vrijdagavond naar het centrum van Heerlen gekomen voor de opening van Cultura Nova.

Op het Van Grunsvenplein werd het theater- en cultuurfestival geopend met een speciale openluchtvoorstelling van Romeo en Julia door Toneelgroep Maastricht, en opgeluisterd met muzikanten, een koor en freerunners die de flats en balkons rond het plein ook omtoverden tot toneel.

Van en voor iedereen
De opening werd ook bijgewoond door cultuurminister Ingrid van Engelshoven. "Cultuur is van iedereen en voor iedereen. Dat is mijn belangrijkste speerpunt en Cultura Nova draagt dat uit", zei Van Engelshoven vlak voor de voorstelling. Ze voegt toe dat het voor haar de reden is om de opening van het festival bij de wonen.

Belangrijk
Het internationale theaterfestival Cultura Nova vindt plaats in Heerlen en omstreken van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. De minister noemt het festival belangrijk, onder meer omdat het makers ongelooflijk veel kansen biedt. "Je kunt hier écht nieuwe dingen laten zien."

Opening
De openingsvoorstelling op het Burgemeester van Grunsvenplein is een spectaculaire versie van toneelklassieker Romeo en Julia, uitgevoerd door Toneelgroep Maastricht aangevuld met pyrotechnici, freerunners, zangers, acteurs en musici.

L1 doet dagelijks verslag vanaf het festivalterrein.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen