Overslaan en naar de inhoud gaan

Twintigduizend bezoekers zien opening Cultura Nova

Geplaatst opvrijdag 23 augustus 2019 - 21:51

Zo'n 20.000 mensen waren vrijdagavond naar het centrum van Heerlen gekomen voor de opening van Cultura Nova.

Op het Van Grunsvenplein werd het theater- en cultuurfestival geopend met een speciale openluchtvoorstelling van Romeo en Julia door Toneelgroep Maastricht, en opgeluisterd met muzikanten, een koor en freerunners die de flats en balkons rond het plein ook omtoverden tot toneel.

Van en voor iedereen
De opening werd ook bijgewoond door cultuurminister Ingrid van Engelshoven. "Cultuur is van iedereen en voor iedereen. Dat is mijn belangrijkste speerpunt en Cultura Nova draagt dat uit", zei Van Engelshoven vlak voor de voorstelling. Ze voegt toe dat het voor haar de reden is om de opening van het festival bij de wonen.

Belangrijk
Het internationale theaterfestival Cultura Nova vindt plaats in Heerlen en omstreken van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 1 september. De minister noemt het festival belangrijk, onder meer omdat het makers ongelooflijk veel kansen biedt. "Je kunt hier écht nieuwe dingen laten zien."

Opening
De openingsvoorstelling op het Burgemeester van Grunsvenplein is een spectaculaire versie van toneelklassieker Romeo en Julia, uitgevoerd door Toneelgroep Maastricht aangevuld met pyrotechnici, freerunners, zangers, acteurs en musici.

L1 doet dagelijks verslag vanaf het festivalterrein.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen