Overslaan en naar de inhoud gaan

Twijfels over miljoenensteun megapretpark

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 6:18

Het provinciebestuur lijkt weinig te voelen voor een flinke financiële injectie in het 727 miljoen euro kostende Nature Wonder World.

Een officieel verzoek voor een lening, garantstelling of bijdrage van de provincie is er nog niet, maar initiatiefnemer Jean Gelissen gaat wel uit van een wezenlijke bijdrage. Over de hoogte wil hij niks zeggen.

Onvoldoende draagvlak
Formeel is er nog niks besloten en openlijk laat niemand zich uit over de provinciale steun die gevraagd wordt voor het megapretpark, maar achter de schermen wordt gezegd dat ‘binnen de coalitie onvoldoende draagvlak is’.

Jaar van de waarheid
2017 wordt het jaar van de waarheid, zei Gelissen eerder. Hij werkt al zeven jaar aan het plan voor het megapretpark bij Brunssum dat jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers moet trekken. De ondernemer, ook eigenaar van pretpark Toverland in Sevenum, verwacht dat er binnen een paar maanden duidelijkheid is over de financiële haalbaarheid.

Onderhandelingen
De onderhandelingen duren langer dan verwacht. Vorige week zouden Provinciale Staten worden bijgepraat. Maar de sessie, die afgelopen zomer al werd aangekondigd, is op het laatste moment afgeblazen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

2017 cruciaal jaar voor themapark Nature Wonder World
Plan voor megapretpark Brunssum van de baan
Provincie toont begrip voor schrappen Nature Wonder World
Nature Wonder World wordt fors duurder
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen