Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 6:32

De buren van kinderboerderij De Loi in Wellerlooi hebben hun twijfels of een tweede bemiddelingspoging door de Nationale ombudsman kansrijk is.

Eva Molenaar vreest dat de beheerder van de kinderboerderij goede sier wil maken met de handreiking, maar dat de bereidheid om een compromis te bereiken in werkelijkheid ontbreekt. Ze plaatst ook een vraagteken bij de rol van de gemeente.

Vredesengel
Zij stelt dat de gemeente zich als vredesengel opwerpt door de ombudsman te vragen of die opnieuw kan bemiddelen tussen de buren en de kinderboerderij. Een vreemde opstelling, omdat de gemeente in de ogen van de buren debet aan het jarenlange conflict is omdat die niet optreedt tegen de overlast die De Loi veroorzaakt.

Dubbele pet
Vanwege de "dubbele pet" van de gemeente zullen zij niet via de gemeente met de ombudsman corresponderen, doch rechtstreeks. Tevens zullen de buren de juridische procedures ditmaal niet opschorten gedurende een eventuele bemiddelingspoging.

Mislukt
Beheerder/voorzitter Theo Verhaegh van De Loi wil niet tegen de pers zeggen waarom hij denkt dat een tweede bemiddelingspoging door de ombudsman wel succesvol kan zijn. De eerste poging in 2013-2014 mislukte. Eerder verklaarde hij dat "voortschrijdend inzicht" en "nieuwe ontwikkelingen" de hoop bieden dat "alsnog overeenstemming bereikt kan worden".

Lees ook: Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Mediator voor perikelen kinderboerderij Wellerlooi
Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen