Overslaan en naar de inhoud gaan

Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 6:32

De buren van kinderboerderij De Loi in Wellerlooi hebben hun twijfels of een tweede bemiddelingspoging door de Nationale ombudsman kansrijk is.

Eva Molenaar vreest dat de beheerder van de kinderboerderij goede sier wil maken met de handreiking, maar dat de bereidheid om een compromis te bereiken in werkelijkheid ontbreekt. Ze plaatst ook een vraagteken bij de rol van de gemeente.

Vredesengel
Zij stelt dat de gemeente zich als vredesengel opwerpt door de ombudsman te vragen of die opnieuw kan bemiddelen tussen de buren en de kinderboerderij. Een vreemde opstelling, omdat de gemeente in de ogen van de buren debet aan het jarenlange conflict is omdat die niet optreedt tegen de overlast die De Loi veroorzaakt.

Dubbele pet
Vanwege de "dubbele pet" van de gemeente zullen zij niet via de gemeente met de ombudsman corresponderen, doch rechtstreeks. Tevens zullen de buren de juridische procedures ditmaal niet opschorten gedurende een eventuele bemiddelingspoging.

Mislukt
Beheerder/voorzitter Theo Verhaegh van De Loi wil niet tegen de pers zeggen waarom hij denkt dat een tweede bemiddelingspoging door de ombudsman wel succesvol kan zijn. De eerste poging in 2013-2014 mislukte. Eerder verklaarde hij dat "voortschrijdend inzicht" en "nieuwe ontwikkelingen" de hoop bieden dat "alsnog overeenstemming bereikt kan worden".

Lees ook: Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Mediator voor perikelen kinderboerderij Wellerlooi
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen