Overslaan en naar de inhoud gaan

Twijfels over bemiddeling ombudsman in Wellerlooi

Geplaatst opvrijdag 27 maart 2015 - 6:32

De buren van kinderboerderij De Loi in Wellerlooi hebben hun twijfels of een tweede bemiddelingspoging door de Nationale ombudsman kansrijk is.

Eva Molenaar vreest dat de beheerder van de kinderboerderij goede sier wil maken met de handreiking, maar dat de bereidheid om een compromis te bereiken in werkelijkheid ontbreekt. Ze plaatst ook een vraagteken bij de rol van de gemeente.

Vredesengel
Zij stelt dat de gemeente zich als vredesengel opwerpt door de ombudsman te vragen of die opnieuw kan bemiddelen tussen de buren en de kinderboerderij. Een vreemde opstelling, omdat de gemeente in de ogen van de buren debet aan het jarenlange conflict is omdat die niet optreedt tegen de overlast die De Loi veroorzaakt.

Dubbele pet
Vanwege de "dubbele pet" van de gemeente zullen zij niet via de gemeente met de ombudsman corresponderen, doch rechtstreeks. Tevens zullen de buren de juridische procedures ditmaal niet opschorten gedurende een eventuele bemiddelingspoging.

Mislukt
Beheerder/voorzitter Theo Verhaegh van De Loi wil niet tegen de pers zeggen waarom hij denkt dat een tweede bemiddelingspoging door de ombudsman wel succesvol kan zijn. De eerste poging in 2013-2014 mislukte. Eerder verklaarde hij dat "voortschrijdend inzicht" en "nieuwe ontwikkelingen" de hoop bieden dat "alsnog overeenstemming bereikt kan worden".

Lees ook: Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bemiddeling in slepend conflict kinderboerderij Wellerlooi
Meerderheid raad Bergen heeft vertrouwen in burgemeester
Ombudsman weigert te bemiddelen bij kinderboerderij
Mediator voor perikelen kinderboerderij Wellerlooi
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen