Overslaan en naar de inhoud gaan

Twijfels bij Roda-coach Van der Luer over topscorer Engels

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 21:25

In de aanloop naar de uitwedstrijd bij Telstar, op Tweede Paasdag om 14:30 uur, weet Roda JC-coach Eric van der Luer niet of hij in Velsen over topscorer Mario Engels kan beschikken.

De Duitser kampt volgens de oefenmeester met een hielblessure. "Het is een heel irritante blessure, dat weet ik zelf ook. Het kan over een dag over zijn, het kan ook een week duren. We gaan het maandag bekijken."

'Niet de vorm van vóór de winter'
Van der Luer weet bovendien dat Engels in het toch al strompelende Roda-elftal in een vormdipje verkeert. "Hij heeft niet de vorm van vóór de winter. Waar dat aan ligt? Als hij geblesseerd raakt, dan is dat niet goed voor hem gezien zijn transfervrije status. Daardoor speelt hij onbewust wellicht iets voorzichtiger. Maar hij geeft me niet de indruk dat hij er bewust mee bezig is. En hij heeft misschien ook wat moeite met het aangepaste systeem waarin wij spelen."

Niet goed genoeg
Ondanks de systeemomzettingen spelen de Kerkradenaren onder Van der Luer nog niet de pannen van het dak. Daar is de coach het zelf roerend mee eens. "Voetballend is het gewoon niet goed genoeg. We zijn niet ontevreden met het puntenaantal, maar wel met de manier waarop we spelen. Het is wel positief dat we in de afgelopen twee wedstrijden ploegen in het slot onder druk kunnen zetten, en we daar ook punten hebben gepakt", refereert Van der Luer aan de duels tegen FC Eindhoven (1-2 winst) en TOP Oss (1-1).

Snelheid
Roda moet volgens Van der Luer waken voor de snelheid bij de tegenstander van maandag, Telstar. "We moeten niet teveel ruimtes weggeven. Tegenstanders proberen daar gebruik van te maken, ook in de afgelopen wedstrijden. Wij moeten dat zien te neutraliseren." Roda staat met nog drie duels te gaan op een playoff-plek, maar zal vol aan de bak moeten om dat ticket vast te houden.

Novakovic ziek
Verdediger Richard Jensen is nog altijd herstellende van zijn blessure en reist niet mee naar Noord-Holland. Daarnaast is het onzeker of de zieke doelman Radomir Novakovic de bus in stapt en is dus ook topscorer Engels een twijfelgeval. Van der Luer geeft aan dat hij in de afgelopen wedstrijden blij was met de optredens van Chance Simakala en Gyliano van Velzen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen