Overslaan en naar de inhoud gaan

Twijfels bij Roda-coach Van der Luer over topscorer Engels

Geplaatst opzondag 21 april 2019 - 21:25

In de aanloop naar de uitwedstrijd bij Telstar, op Tweede Paasdag om 14:30 uur, weet Roda JC-coach Eric van der Luer niet of hij in Velsen over topscorer Mario Engels kan beschikken.

De Duitser kampt volgens de oefenmeester met een hielblessure. "Het is een heel irritante blessure, dat weet ik zelf ook. Het kan over een dag over zijn, het kan ook een week duren. We gaan het maandag bekijken."

'Niet de vorm van vóór de winter'
Van der Luer weet bovendien dat Engels in het toch al strompelende Roda-elftal in een vormdipje verkeert. "Hij heeft niet de vorm van vóór de winter. Waar dat aan ligt? Als hij geblesseerd raakt, dan is dat niet goed voor hem gezien zijn transfervrije status. Daardoor speelt hij onbewust wellicht iets voorzichtiger. Maar hij geeft me niet de indruk dat hij er bewust mee bezig is. En hij heeft misschien ook wat moeite met het aangepaste systeem waarin wij spelen."

Niet goed genoeg
Ondanks de systeemomzettingen spelen de Kerkradenaren onder Van der Luer nog niet de pannen van het dak. Daar is de coach het zelf roerend mee eens. "Voetballend is het gewoon niet goed genoeg. We zijn niet ontevreden met het puntenaantal, maar wel met de manier waarop we spelen. Het is wel positief dat we in de afgelopen twee wedstrijden ploegen in het slot onder druk kunnen zetten, en we daar ook punten hebben gepakt", refereert Van der Luer aan de duels tegen FC Eindhoven (1-2 winst) en TOP Oss (1-1).

Snelheid
Roda moet volgens Van der Luer waken voor de snelheid bij de tegenstander van maandag, Telstar. "We moeten niet teveel ruimtes weggeven. Tegenstanders proberen daar gebruik van te maken, ook in de afgelopen wedstrijden. Wij moeten dat zien te neutraliseren." Roda staat met nog drie duels te gaan op een playoff-plek, maar zal vol aan de bak moeten om dat ticket vast te houden.

Novakovic ziek
Verdediger Richard Jensen is nog altijd herstellende van zijn blessure en reist niet mee naar Noord-Holland. Daarnaast is het onzeker of de zieke doelman Radomir Novakovic de bus in stapt en is dus ook topscorer Engels een twijfelgeval. Van der Luer geeft aan dat hij in de afgelopen wedstrijden blij was met de optredens van Chance Simakala en Gyliano van Velzen.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen