Overslaan en naar de inhoud gaan

Twente kan bij degradatie toeschouwersrecord MVV breken

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 11:49

Met de dreigende degradatie van FC Twente, staat ook een record dat MVV mede in handen heeft op de tocht.

Het gaat om de wedstrijd met de meeste toeschouwers in de eerste divisie.

Nacompetitie
Het absolute record is gevestigd in 1983, meldt Tubantia. De wedstrijd tussen FC Den Bosch en MVV in de nacompetitie werd destijds door 24.875 toeschouwers bijgewoond. Sindsdien trok geen enkel duel nog zo veel mensen naar het stadion, ook omdat de capaciteit van de voetbaltempels dat niet toeliet.

Grolsch Veste
Maar nu komt FC Twente mogelijk in de eerste divisie terecht, omdat de KNVB de club die straf oplegt wegens financieel wanbeleid. De Grolsch Veste waar de Tukkers in spelen, telt ruim 30.000 zitplaatsen. Om de meeste bezoekers ooit in een reguliere competitiewedstrijd te trekken, is nog minder nodig. De ontmoeting tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles trok 11 december 2015 volgens de officiële telling 17.800 toeschouwers naar het Rat Verlegh Stadion.

Opvallend is dat Twente het laagterecord in de Jupiler League al in handen heeft. Dat gebeurde bij een wedstrijd tussen Jong FC Twente en Jong PSV in de eerste divisie in 2014. Op dat duel kwamen 72 toeschouwers af.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

ANP
Oud-advocaat Fortuna verbaasd over degradatie FC Twente
'FC Twente niet welkom in Jupiler League'
MVV stelt vragen over politieoptreden
MVV Maastricht staat achter ingrijpen ME
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen