Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweets van wethouder Peel en Maas slecht gevallen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 18:03

Tweets van wethouder Paul Sanders van de gemeente Peel en Maas zijn zo slecht gevallen, dat de andere wethouders en de burgemeester zich ervan distantiëren.

Sanders gaf de katholieke onderwijskoepel Kerobei er vrijdag op Twitter van langs. De wethouder vindt het belachelijk dat Kerobei naar de Raad van State stapt om de geplande openbare school in Maasbree tegen te houden.

Oude bestuurscultuur
"Energie beter besteed aan beter onderwijs, oude bestuurscultuur", twitterde een boze Sanders. De volgende dag gooide hij er nog een schepje bovenop: "Bij onderwijskoepel Kerobei gaat financieel gewin boven onderwijs. Al jaren bij slechtst presterende scholen P&M. Bah."

Forse kritiek
Deze tweets kwamen hem dinsdag in de raadsvergadering op forse kritiek van het CDA te staan. Het college van B&W distantieert zich van de uitspraken van Sanders, liet onderwijswethouder Raf Janssen in een reactie weten.

Persoonlijk
Sanders twittert daarom nu met de toevoeging 'persoonlijke mening'. Voor bestuursvoorzitter Hans Soentjens van de katholieke onderwijskoepel Kerobei, aan wie de kritiek van Sanders gericht was, is daarmee de kous niet af. Hij heeft een gesprek aangevraagd met de burgemeester.

Lees ook: Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Tijdelijke school in Maasbree kost een miljoen euro'
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan
Onderzoek naar 'gratis geld' voor burger in Peel en Maas
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen