Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweets van wethouder Peel en Maas slecht gevallen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 18:03

Tweets van wethouder Paul Sanders van de gemeente Peel en Maas zijn zo slecht gevallen, dat de andere wethouders en de burgemeester zich ervan distantiëren.

Sanders gaf de katholieke onderwijskoepel Kerobei er vrijdag op Twitter van langs. De wethouder vindt het belachelijk dat Kerobei naar de Raad van State stapt om de geplande openbare school in Maasbree tegen te houden.

Oude bestuurscultuur
"Energie beter besteed aan beter onderwijs, oude bestuurscultuur", twitterde een boze Sanders. De volgende dag gooide hij er nog een schepje bovenop: "Bij onderwijskoepel Kerobei gaat financieel gewin boven onderwijs. Al jaren bij slechtst presterende scholen P&M. Bah."

Forse kritiek
Deze tweets kwamen hem dinsdag in de raadsvergadering op forse kritiek van het CDA te staan. Het college van B&W distantieert zich van de uitspraken van Sanders, liet onderwijswethouder Raf Janssen in een reactie weten.

Persoonlijk
Sanders twittert daarom nu met de toevoeging 'persoonlijke mening'. Voor bestuursvoorzitter Hans Soentjens van de katholieke onderwijskoepel Kerobei, aan wie de kritiek van Sanders gericht was, is daarmee de kous niet af. Hij heeft een gesprek aangevraagd met de burgemeester.

Lees ook: Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Tijdelijke school in Maasbree kost een miljoen euro'
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan
Onderzoek naar 'gratis geld' voor burger in Peel en Maas
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen