Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweets van wethouder Peel en Maas slecht gevallen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 18:03

Tweets van wethouder Paul Sanders van de gemeente Peel en Maas zijn zo slecht gevallen, dat de andere wethouders en de burgemeester zich ervan distantiëren.

Sanders gaf de katholieke onderwijskoepel Kerobei er vrijdag op Twitter van langs. De wethouder vindt het belachelijk dat Kerobei naar de Raad van State stapt om de geplande openbare school in Maasbree tegen te houden.

Oude bestuurscultuur
"Energie beter besteed aan beter onderwijs, oude bestuurscultuur", twitterde een boze Sanders. De volgende dag gooide hij er nog een schepje bovenop: "Bij onderwijskoepel Kerobei gaat financieel gewin boven onderwijs. Al jaren bij slechtst presterende scholen P&M. Bah."

Forse kritiek
Deze tweets kwamen hem dinsdag in de raadsvergadering op forse kritiek van het CDA te staan. Het college van B&W distantieert zich van de uitspraken van Sanders, liet onderwijswethouder Raf Janssen in een reactie weten.

Persoonlijk
Sanders twittert daarom nu met de toevoeging 'persoonlijke mening'. Voor bestuursvoorzitter Hans Soentjens van de katholieke onderwijskoepel Kerobei, aan wie de kritiek van Sanders gericht was, is daarmee de kous niet af. Hij heeft een gesprek aangevraagd met de burgemeester.

Lees ook: Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

'Tijdelijke school in Maasbree kost een miljoen euro'
Meisje (7) mishandeld door vier andere kinderen
Katholieke onderwijskoepel vecht komst openbare school aan
Onderzoek naar 'gratis geld' voor burger in Peel en Maas
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen