Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweetende Houben met frisse tegenzin naar Groningen

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 8:53

Wil Houben, burgemeester van Voerendaal, neemt de uitnodiging om Groningen te bezoeken en de schade van de gaswinning te bekijken graag aan.

Dat zegt hij, net terug van zijn vakantie in Amerika, in de ochtendshow van L1 Radio. "De uitnodiging was niet zo hartelijk. Die was net zo cynisch als mijn tweet. Maar je moet op een gegeven moment proberen de pijn uit het dossier te halen. Ik wil best de nuancering van mijn tweetje daar gaan aanbrengen."

Lees ook: Wil Houben lokt hoon en uitnodiging uit met Groningen-tweet

Houben reageert daarmee op de commotie die ontstond nadat hij een tweet verstuurde naar aanleiding van een column van Loek Radix, in De Limburger.

Context
Houben zegt dat hij niet tweette als als burgemeester van Voerendaal, maar op persoonlijke titel. "Voor het totale beeld van mijn tweet moet je ook de context meenemen, de basis was de column van Loek Radinx. Als ik had geweten dat het bereik zo enorm was, had ik die tweet niet geplaatst," zo zegt Houben.

Geen moordkuil
"Het is bovendien komkommertijd", stelt de burgervader. "Had ik het in oktober gedaan, dan was er niemand over gevallen. Bovendien beperkt een burgemeestersfunctie je vrijheid van meningsuiting. Maar ik vind dat je soms van je hart ook geen moordkuil moet maken."

Schandaal
Dat laat onverlet dat Houben naar eigen zeggen meeleeft met de noorderlingen. "Ik vind dat wat er in Groningen is gebeurd, dat er na 50 jaar gaswinning nog steeds geen vergoeding wordt toegekend aan gedupeerden, een schandaal. Staatssecretarissen en ministers hebben enorm gestunteld in Groningen."

Begrip
"We hebben in Limburg een
mijnschadefonds gehad", vergelijkt de burgemeester. "Wij hebben op behoorlijk fatsoenlijke manier de schade die mensen ondervonden van de kolenwinning opgelost, dat is in Groningen niet gebeurd. Dus ik heb hartstikke veel begrip voor de Groningers."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen