Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweetende Houben met frisse tegenzin naar Groningen

Geplaatst opwoensdag 1 augustus 2018 - 8:53

Wil Houben, burgemeester van Voerendaal, neemt de uitnodiging om Groningen te bezoeken en de schade van de gaswinning te bekijken graag aan.

Dat zegt hij, net terug van zijn vakantie in Amerika, in de ochtendshow van L1 Radio. "De uitnodiging was niet zo hartelijk. Die was net zo cynisch als mijn tweet. Maar je moet op een gegeven moment proberen de pijn uit het dossier te halen. Ik wil best de nuancering van mijn tweetje daar gaan aanbrengen."

Lees ook: Wil Houben lokt hoon en uitnodiging uit met Groningen-tweet

Houben reageert daarmee op de commotie die ontstond nadat hij een tweet verstuurde naar aanleiding van een column van Loek Radix, in De Limburger.

Context
Houben zegt dat hij niet tweette als als burgemeester van Voerendaal, maar op persoonlijke titel. "Voor het totale beeld van mijn tweet moet je ook de context meenemen, de basis was de column van Loek Radinx. Als ik had geweten dat het bereik zo enorm was, had ik die tweet niet geplaatst," zo zegt Houben.

Geen moordkuil
"Het is bovendien komkommertijd", stelt de burgervader. "Had ik het in oktober gedaan, dan was er niemand over gevallen. Bovendien beperkt een burgemeestersfunctie je vrijheid van meningsuiting. Maar ik vind dat je soms van je hart ook geen moordkuil moet maken."

Schandaal
Dat laat onverlet dat Houben naar eigen zeggen meeleeft met de noorderlingen. "Ik vind dat wat er in Groningen is gebeurd, dat er na 50 jaar gaswinning nog steeds geen vergoeding wordt toegekend aan gedupeerden, een schandaal. Staatssecretarissen en ministers hebben enorm gestunteld in Groningen."

Begrip
"We hebben in Limburg een
mijnschadefonds gehad", vergelijkt de burgemeester. "Wij hebben op behoorlijk fatsoenlijke manier de schade die mensen ondervonden van de kolenwinning opgelost, dat is in Groningen niet gebeurd. Dus ik heb hartstikke veel begrip voor de Groningers."

Geniet nog even na van de prestaties van Tom. Bekijk onze tijdlijn van Tom Dumoulin in de Tour.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen