Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweetal op scooter pleegt plofkraak in Kerkrade

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 6:15

Twee personen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd in Kerkrade.

Dat meldt de politie donderdagmorgen.

Scooter
Het tweetal sloeg rond 5:00 uur toe bij een geldautomaat op de Markt en ging er vervolgens vandoor op een scooter. Even verderop, in de Hertogenlaan, werd donderdagochtend een scooter aangetroffen. Of dit daadwerkelijk de vluchtscooter is, wordt nog onderzocht.

EOD
De Markt in Kerkrade is woensdagmorgen voor een deel met dranghekken afgezet voor het onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) controleert de plek van de plofkraak om te kijken of er nog wat explosieven zijn overgebleven.

Buit
De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen die de twee donker geklede personen. Het is nog niet bekend of er wat buitgemaakt is.

Foto: Ed Leunissen / L1

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiƫnten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiƫnt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen