Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweetal op scooter pleegt plofkraak in Kerkrade

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 6:15

Twee personen hebben in de nacht van woensdag op donderdag een plofkraak gepleegd in Kerkrade.

Dat meldt de politie donderdagmorgen.

Scooter
Het tweetal sloeg rond 5:00 uur toe bij een geldautomaat op de Markt en ging er vervolgens vandoor op een scooter. Even verderop, in de Hertogenlaan, werd donderdagochtend een scooter aangetroffen. Of dit daadwerkelijk de vluchtscooter is, wordt nog onderzocht.

EOD
De Markt in Kerkrade is woensdagmorgen voor een deel met dranghekken afgezet voor het onderzoek. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) controleert de plek van de plofkraak om te kijken of er nog wat explosieven zijn overgebleven.

Buit
De politie laat weten op zoek te zijn naar getuigen die de twee donker geklede personen. Het is nog niet bekend of er wat buitgemaakt is.

Foto: Ed Leunissen / L1

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen