Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweelandentrein op zijn vroegst in 2020 pas drielandentrein

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:42

De internationale treinverbinding tussen Aken, Maastricht en Luik zal pas op zijn vroegst in 2020 rijden.

Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Verkeer en Mobiliteit) aan de Tweede Kamer.

ERTMS
Van Veldhoven laat weten blij te zijn met de inmiddels werkende verbinding tussen de Limburgse hoofdstad en Aken. De hoop was dat de lijn dit jaar nog doorgetrokken kon worden naar Luik, maar die hoop is volgens de staatssecretaris onterecht. De Belgen willen dat de Arriva-treinen voorzien worden van het Europese veiligheidssysteem ERTMS, voordat ze toegelaten worden op het Belgische spoor.

Perron
Een ander probleem op de route tussen Maastricht en Luik, is het station van Visé. Het perron is daar te laag en moet verhoogd worden om reizigers goed in en uit te laten stappen.

Oplossingen
Van Veldhoven wil graag dat de drielandentrein snel gaat rijden. Ze heeft de provincie gevraagd met mogelijke oplossingen te komen voor de problemen.

Weert-Hamont
Ook de internationale treinverbinding tussen Weert en het Belgische Hamont staat nog op de agenda van Van Veldhoven. Ze geeft aan met de Belgische vervoerder NMBS te onderhandelen over de exploitatie van de lijn. Op die manier hoopt de staatssecretaris op een directe verbinding tussen Weert en Antwerpen, in plaats van een stoptrein tussen Nederland en Hamont.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV