Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweelandentrein op zijn vroegst in 2020 pas drielandentrein

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:42

De internationale treinverbinding tussen Aken, Maastricht en Luik zal pas op zijn vroegst in 2020 rijden.

Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Verkeer en Mobiliteit) aan de Tweede Kamer.

ERTMS
Van Veldhoven laat weten blij te zijn met de inmiddels werkende verbinding tussen de Limburgse hoofdstad en Aken. De hoop was dat de lijn dit jaar nog doorgetrokken kon worden naar Luik, maar die hoop is volgens de staatssecretaris onterecht. De Belgen willen dat de Arriva-treinen voorzien worden van het Europese veiligheidssysteem ERTMS, voordat ze toegelaten worden op het Belgische spoor.

Perron
Een ander probleem op de route tussen Maastricht en Luik, is het station van Visé. Het perron is daar te laag en moet verhoogd worden om reizigers goed in en uit te laten stappen.

Oplossingen
Van Veldhoven wil graag dat de drielandentrein snel gaat rijden. Ze heeft de provincie gevraagd met mogelijke oplossingen te komen voor de problemen.

Weert-Hamont
Ook de internationale treinverbinding tussen Weert en het Belgische Hamont staat nog op de agenda van Van Veldhoven. Ze geeft aan met de Belgische vervoerder NMBS te onderhandelen over de exploitatie van de lijn. Op die manier hoopt de staatssecretaris op een directe verbinding tussen Weert en Antwerpen, in plaats van een stoptrein tussen Nederland en Hamont.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen