Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweelandentrein op zijn vroegst in 2020 pas drielandentrein

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:42

De internationale treinverbinding tussen Aken, Maastricht en Luik zal pas op zijn vroegst in 2020 rijden.

Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Verkeer en Mobiliteit) aan de Tweede Kamer.

ERTMS
Van Veldhoven laat weten blij te zijn met de inmiddels werkende verbinding tussen de Limburgse hoofdstad en Aken. De hoop was dat de lijn dit jaar nog doorgetrokken kon worden naar Luik, maar die hoop is volgens de staatssecretaris onterecht. De Belgen willen dat de Arriva-treinen voorzien worden van het Europese veiligheidssysteem ERTMS, voordat ze toegelaten worden op het Belgische spoor.

Perron
Een ander probleem op de route tussen Maastricht en Luik, is het station van Visé. Het perron is daar te laag en moet verhoogd worden om reizigers goed in en uit te laten stappen.

Oplossingen
Van Veldhoven wil graag dat de drielandentrein snel gaat rijden. Ze heeft de provincie gevraagd met mogelijke oplossingen te komen voor de problemen.

Weert-Hamont
Ook de internationale treinverbinding tussen Weert en het Belgische Hamont staat nog op de agenda van Van Veldhoven. Ze geeft aan met de Belgische vervoerder NMBS te onderhandelen over de exploitatie van de lijn. Op die manier hoopt de staatssecretaris op een directe verbinding tussen Weert en Antwerpen, in plaats van een stoptrein tussen Nederland en Hamont.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen