Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweelandentrein op zijn vroegst in 2020 pas drielandentrein

Geplaatst opdonderdag 31 januari 2019 - 15:42

De internationale treinverbinding tussen Aken, Maastricht en Luik zal pas op zijn vroegst in 2020 rijden.

Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Verkeer en Mobiliteit) aan de Tweede Kamer.

ERTMS
Van Veldhoven laat weten blij te zijn met de inmiddels werkende verbinding tussen de Limburgse hoofdstad en Aken. De hoop was dat de lijn dit jaar nog doorgetrokken kon worden naar Luik, maar die hoop is volgens de staatssecretaris onterecht. De Belgen willen dat de Arriva-treinen voorzien worden van het Europese veiligheidssysteem ERTMS, voordat ze toegelaten worden op het Belgische spoor.

Perron
Een ander probleem op de route tussen Maastricht en Luik, is het station van Visé. Het perron is daar te laag en moet verhoogd worden om reizigers goed in en uit te laten stappen.

Oplossingen
Van Veldhoven wil graag dat de drielandentrein snel gaat rijden. Ze heeft de provincie gevraagd met mogelijke oplossingen te komen voor de problemen.

Weert-Hamont
Ook de internationale treinverbinding tussen Weert en het Belgische Hamont staat nog op de agenda van Van Veldhoven. Ze geeft aan met de Belgische vervoerder NMBS te onderhandelen over de exploitatie van de lijn. Op die manier hoopt de staatssecretaris op een directe verbinding tussen Weert en Antwerpen, in plaats van een stoptrein tussen Nederland en Hamont.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen