Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweederde Amerikaanse soldaten in Margraten heeft gezicht

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 16:29

De zoektocht 'De Gezichten van Margraten', waarbij naar foto's van Amerikaanse soldaten wordt gezocht die zijn begraven in Margraten, werpt zijn vruchten af.

Van meer dan 6670 soldaten is inmiddels een foto beschikbaar. Dat is tweederde van alle 10.012 soldaten die zijn begraven of herdacht op de begraafplaats. In totaal zijn er 8301 graven en staan nog eens 1722 namen op een muur ter nagedachtenis.

Familie
Maurice Gosney was de 6672e soldaat die een gezicht kreeg. De 23-jarige soldaat uit Chicago kwam enkele weken voor het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven. De familie, die zijn foto deelde met de stichting De Gezichten van Margraten, hoopt volgend jaar bij het eerbetoon aanwezig te zijn. "Het is van mijn tante en mijn 83-jarige moeder een doel om naar Margraten te komen", schrijft Kristin Wright aan de stichting.

Interactieve kaart
Met een interactieve kaart proberen Nederlanders en Amerikanen een foto te zoeken bij soldaten zonder gezicht. Op de kaart is te zien waar de soldaten vandaan kwamen.

Met het oog op 75 jaar bevrijding, hoopt de stichting uiteindelijk 7500 gezichten te laten zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen