Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweederde Amerikaanse soldaten in Margraten heeft gezicht

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 16:29

De zoektocht 'De Gezichten van Margraten', waarbij naar foto's van Amerikaanse soldaten wordt gezocht die zijn begraven in Margraten, werpt zijn vruchten af.

Van meer dan 6670 soldaten is inmiddels een foto beschikbaar. Dat is tweederde van alle 10.012 soldaten die zijn begraven of herdacht op de begraafplaats. In totaal zijn er 8301 graven en staan nog eens 1722 namen op een muur ter nagedachtenis.

Familie
Maurice Gosney was de 6672e soldaat die een gezicht kreeg. De 23-jarige soldaat uit Chicago kwam enkele weken voor het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven. De familie, die zijn foto deelde met de stichting De Gezichten van Margraten, hoopt volgend jaar bij het eerbetoon aanwezig te zijn. "Het is van mijn tante en mijn 83-jarige moeder een doel om naar Margraten te komen", schrijft Kristin Wright aan de stichting.

Interactieve kaart
Met een interactieve kaart proberen Nederlanders en Amerikanen een foto te zoeken bij soldaten zonder gezicht. Op de kaart is te zien waar de soldaten vandaan kwamen.

Met het oog op 75 jaar bevrijding, hoopt de stichting uiteindelijk 7500 gezichten te laten zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen