Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweederde Amerikaanse soldaten in Margraten heeft gezicht

Geplaatst opwoensdag 21 augustus 2019 - 16:29

De zoektocht 'De Gezichten van Margraten', waarbij naar foto's van Amerikaanse soldaten wordt gezocht die zijn begraven in Margraten, werpt zijn vruchten af.

Van meer dan 6670 soldaten is inmiddels een foto beschikbaar. Dat is tweederde van alle 10.012 soldaten die zijn begraven of herdacht op de begraafplaats. In totaal zijn er 8301 graven en staan nog eens 1722 namen op een muur ter nagedachtenis.

Familie
Maurice Gosney was de 6672e soldaat die een gezicht kreeg. De 23-jarige soldaat uit Chicago kwam enkele weken voor het einde van de Tweede Wereldoorlog om het leven. De familie, die zijn foto deelde met de stichting De Gezichten van Margraten, hoopt volgend jaar bij het eerbetoon aanwezig te zijn. "Het is van mijn tante en mijn 83-jarige moeder een doel om naar Margraten te komen", schrijft Kristin Wright aan de stichting.

Interactieve kaart
Met een interactieve kaart proberen Nederlanders en Amerikanen een foto te zoeken bij soldaten zonder gezicht. Op de kaart is te zien waar de soldaten vandaan kwamen.

Met het oog op 75 jaar bevrijding, hoopt de stichting uiteindelijk 7500 gezichten te laten zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen