Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweedehands blusvoertuig voor brandweerkorps MAA

Geplaatst opwoensdag 17 maart 2021 - 10:09

Maastricht Aachen Airport heeft een tweedehands crashtender gekocht, een speciaal blusvoertuig voor vliegtuigen.

Naast de drie andere crashtenders doet dit voertuig dienst als reserve. Het vervangt een dertig jaar oud blusvoertuig.

A-klasse
De crashtenders worden ingezet bij ongelukken met vliegtuigen. Ze moeten binnen drie minuten ter plaatse kunnen zijn. Met een watertank van 12.500 liter en brede banden behoort de crashtender tot de grootste en snelste categorie brandweervoertuigen.

Koopje
De vierde crashtender is vier jaar oud en tweedehands. Volgens Maastricht Aachen Airport kostte dit voertuig daarom "een fractie van een nieuwe crashtender".

36.400 liter
Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart schrijft voor dat een luchthaven zoals Maastricht Aachen Airport altijd 36.400 liter bluswater en -schuim paraat moet hebben. Met drie crashtenders voldoet de luchthaven al aan deze norm. Maar omdat de crashtenders door het veelvuldige contact met water gevoelig zijn voor storingen, is een reserve geen overbodige luxe.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen