Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede zomerse dag van augustus in Limburg

Geplaatst opwoensdag 23 augustus 2017 - 11:30

Voor de tweede keer deze maand noteert Limburg weer een officiële zomerse dag. De temperatuur loopt woensdagmiddag op tot boven de 25 graden.

Normaal telt de maand augustus tien zomerse dagen. Dat gaan we dit jaar niet redden, maar er komen volgens Meteo Limburg nog wel een aantal zomerse dagen aan.

Zomerse dag
Op maandag 14 augustus werd de eerste zomerse dag van deze maand genoteerd. Om officieel het predicaat zomerse dag te krijgen, moet de temperatuur oplopen tot 25 graden of meer. Het zal deze maand niet bij twee zomerse dagen blijven. Ook de komende dagen blijft het namelijk lekker zonnig. Meteo Limburg verwacht dat ook vrijdag en zaterdag de 25 graden gehaald gaat worden.

Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg

Normaal
Het aantal zomerse dagen van dit jaar staat tot nu toe in Limburg op 37. Voor Noord- en Midden-Limburg en voor de lagere gebieden in Zuid-Limburg is dit een normaal aantal.

Het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek telt normaal 32 zomerse dagen per jaar. Het aantal zomerse dagen is daar dus nu al hoger dan gemiddeld. Ter vergelijking: vorig jaar werden er in Beek 36 zomerse dagen gemeten, waarvan tien in september.

Geen record
In de loop van woensdagmiddag loopt de temperatuur op tot zo'n 29 graden. Dit is geen datumrecord. Dat record staat op 38 graden, gemeten op woensdag 23 augustus 1944. Op deze dag werd in Warnsveld bij Zutphen met 38,6 graden de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen