Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede zomerse dag van augustus in Limburg

Geplaatst opwoensdag 23 augustus 2017 - 11:30

Voor de tweede keer deze maand noteert Limburg weer een officiële zomerse dag. De temperatuur loopt woensdagmiddag op tot boven de 25 graden.

Normaal telt de maand augustus tien zomerse dagen. Dat gaan we dit jaar niet redden, maar er komen volgens Meteo Limburg nog wel een aantal zomerse dagen aan.

Zomerse dag
Op maandag 14 augustus werd de eerste zomerse dag van deze maand genoteerd. Om officieel het predicaat zomerse dag te krijgen, moet de temperatuur oplopen tot 25 graden of meer. Het zal deze maand niet bij twee zomerse dagen blijven. Ook de komende dagen blijft het namelijk lekker zonnig. Meteo Limburg verwacht dat ook vrijdag en zaterdag de 25 graden gehaald gaat worden.

Lees de uitgebreide weersvooruitzichten voor Limburg

Normaal
Het aantal zomerse dagen van dit jaar staat tot nu toe in Limburg op 37. Voor Noord- en Midden-Limburg en voor de lagere gebieden in Zuid-Limburg is dit een normaal aantal.

Het KNMI-weerstation op de luchthaven bij Beek telt normaal 32 zomerse dagen per jaar. Het aantal zomerse dagen is daar dus nu al hoger dan gemiddeld. Ter vergelijking: vorig jaar werden er in Beek 36 zomerse dagen gemeten, waarvan tien in september.

Geen record
In de loop van woensdagmiddag loopt de temperatuur op tot zo'n 29 graden. Dit is geen datumrecord. Dat record staat op 38 graden, gemeten op woensdag 23 augustus 1944. Op deze dag werd in Warnsveld bij Zutphen met 38,6 graden de hoogste temperatuur ooit in Nederland gemeten.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen