Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede zege binnen drie dagen voor BAL

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 22:56

De basketballers van Basketball Academie Limburg hebben hun tweede zege binnen drie dagen geboekt.

Na de stunt in Rotterdam tegen Feyenoord (70-84 winst) werd hekkensluiter Amsterdam nipt verslagen. In Weert werd het 75-73.

Ruime voorsprong
De arbitrage speelde een voorname rol in Weert. BAL startte goed en leidde soeverein na het eerste kwart met 27-9. Het tweede kwart verliep al een stuk rommeliger maar de thuisploeg stond nog altijd op voorsprong. Met 41-31 ging men de ruststand in.

Chaotisch slot
In het verdere verloop bouwde de foutenlast zich op, Apollo kwam sterk terug en het verschil bedroeg aan het eind van het derde kwart nog maar één punt: 55-54. Amsterdam kwam zelfs op voorsprong (60-66), maar BAL kwam bij 70-70 langszij. In een chaotische slotfase wist BAL de punten in Weert te houden, maar vraag niet hoe.

Met deze vijfde zege komt BAL op tien punten uit 13 wedstrijden en klimt voorlopig naar de zesde plaats. Overigens is Apollo Amsterdam ook de tegenstander in de Beker volgende week voor BAL.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen