Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede zege binnen drie dagen voor BAL

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 22:56

De basketballers van Basketball Academie Limburg hebben hun tweede zege binnen drie dagen geboekt.

Na de stunt in Rotterdam tegen Feyenoord (70-84 winst) werd hekkensluiter Amsterdam nipt verslagen. In Weert werd het 75-73.

Ruime voorsprong
De arbitrage speelde een voorname rol in Weert. BAL startte goed en leidde soeverein na het eerste kwart met 27-9. Het tweede kwart verliep al een stuk rommeliger maar de thuisploeg stond nog altijd op voorsprong. Met 41-31 ging men de ruststand in.

Chaotisch slot
In het verdere verloop bouwde de foutenlast zich op, Apollo kwam sterk terug en het verschil bedroeg aan het eind van het derde kwart nog maar één punt: 55-54. Amsterdam kwam zelfs op voorsprong (60-66), maar BAL kwam bij 70-70 langszij. In een chaotische slotfase wist BAL de punten in Weert te houden, maar vraag niet hoe.

Met deze vijfde zege komt BAL op tien punten uit 13 wedstrijden en klimt voorlopig naar de zesde plaats. Overigens is Apollo Amsterdam ook de tegenstander in de Beker volgende week voor BAL.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten