Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede zege binnen drie dagen voor BAL

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 22:56

De basketballers van Basketball Academie Limburg hebben hun tweede zege binnen drie dagen geboekt.

Na de stunt in Rotterdam tegen Feyenoord (70-84 winst) werd hekkensluiter Amsterdam nipt verslagen. In Weert werd het 75-73.

Ruime voorsprong
De arbitrage speelde een voorname rol in Weert. BAL startte goed en leidde soeverein na het eerste kwart met 27-9. Het tweede kwart verliep al een stuk rommeliger maar de thuisploeg stond nog altijd op voorsprong. Met 41-31 ging men de ruststand in.

Chaotisch slot
In het verdere verloop bouwde de foutenlast zich op, Apollo kwam sterk terug en het verschil bedroeg aan het eind van het derde kwart nog maar één punt: 55-54. Amsterdam kwam zelfs op voorsprong (60-66), maar BAL kwam bij 70-70 langszij. In een chaotische slotfase wist BAL de punten in Weert te houden, maar vraag niet hoe.

Met deze vijfde zege komt BAL op tien punten uit 13 wedstrijden en klimt voorlopig naar de zesde plaats. Overigens is Apollo Amsterdam ook de tegenstander in de Beker volgende week voor BAL.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen