Selfkant 70 jaar geleden geannexeerd

Op dinsdag 23 april is het precies 70 jaar geleden dat de Duitse gemeente Selfkant door Nederland werd geannexeerd als compensatie voor de oorlog.

L1mburg Centraal: Week zoeken naar Marjo levert niets op

Vrijdag in L1mburg Centraal: Zoekactie naar Marjo Winkens in Beesel afgerond, politie Limburg wil niet meer wachten op NFI, vijver bij beschadigde stadsmuur Maastricht leeggepompt en meer Limburgs nieuws...

Overblijfselen WOII nog zichtbaar in Limburgs landschap

Nog altijd kun je in Limburg op een aantal plekken overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog vinden. Deze Tweede Wereldoorlog-archeologie is de laatste jaren sterk in opkomst.

Mortier onder stoep Lomm: 'Ik ga er niet op liggen'

Geschrokken was hij niet, maar Tijs Knippenberg was wel gealarmeerd toen er zaterdagmiddag na werkzaamheden aan de stoep voor zijn huis in Lomm een bruin ding uit het zand stak.

Maria ontmoet na 72 jaar familie: 'Dacht altijd: er is niemand'

Maria Andres woont in Eckelrade en is dochter van een Afro-Amerikaanse soldaat. Na 72 jaar heeft ze voor het eerst in haar leven haar familie in Amerika ontmoet, waaronder haar zus.

Dochter 'foute' oorlogsburgemeester: 'Vader hielp joden'

De dochter van oorlogsburgemeester Petrus Johannes Hubertus Adams is boos vanwege de, volgens haar, onjuiste verhalen die De Volkskrant schrijft over haar vader.

Dossier 'foute' oorlogsburgemeester openbaar gemaakt

Het Nationaal Archief heeft woensdag het dossier geopenbaard van 'foute' burgemeester Petrus Johannes Hubertus Adams, die in de oorlog aan het hoofd stond van de toenmalige gemeente Schinveld.

Foto's: Ardennenoffensief herleeft in museum Beek

Het Ardennenoffensief uit 1944 kwam vrijdagavond opnieuw tot leven bij Oorlogsmuseum Eyewitness in Beek.

Grote opluchting: Britse vliegeniers eindelijk begraven

Vier Britse vliegeniers die op 11 september 1942 neerstortten in Echt, worden na 76 jaar eindelijk geborgen. De vreugde en opluchting zijn groot bij betrokkenen.

Granaten uit Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft dinsdag in Montfort twee granaten uit de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto