Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede vleesverwerker in Nuth getroffen door corona

Geplaatst opwoensdag 18 november 2020 - 13:54

Vijf medewerkers van vleesverwerker Groot Vlees BV in Nuth zijn besmet met het coronavirus.

Dat bevestigt Veiligheidsregio Zuid-Limburg woensdag. Het is de tweede vleesverwerker in Nuth die geraakt is door een corona-uitbraak.

Steekproef
Afgelopen vrijdag heeft GGD Zuid Limburg een steekproef onder 24 medewerkers van Groot Vlees gedaan. Daaruit is gebleken dat vijf personeelsleden positief zijn getest op Covid-19. Daarop besloten Veiligheidsregio Zuid-Limburg en GGD Zuid Limburg om alle 115 medewerkers te laten testen.

Werkzaamheden oppakken
GGD Zuid Limburg startte dinsdagochtend met de testen en hoopt woensdag meer duidelijkheid te kunnen geven over de uitslagen. Het werk bij Groot Vlees ligt momenteel stil. Het is de bedoeling dat de vleesverwerker donderdag de productie kan hervatten met medewerkers die negatief zijn getest, meldt Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Lees ook: Tientallen besmettingen bij vleesverwerker: week dicht

Tweede vleesbedrijf
Zo'n twee weken geleden legde vleesbedrijf Verhey Vlees in Nuth, directe buurman van Groot Vlees, de productie stil nadat 41 medewerkers positief werden getest op het coronavirus. Net zoals bij Verhey Vlees heeft Groot Vlees ook buitenlandse arbeidsmigranten in dienst. In hoeverre zij elkaar onderling (onbewust) hebben besmet, wordt nog onderzocht, meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio Zuid-Limburg. "Wij hebben woensdagmiddag een gesprek met GGD Zuid Limburg en het vleesbedrijf. Daarna hopen wij meer duidelijkheid te kunnen geven."

Lees ook: Vleesverwerker volgt coronaregels, nu de medewerkers nog

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen