Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede training Monza: Verstappen 'best of the rest'

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 16:45

Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Italië de vijfde tijd neergezet.

De Limburger van Red Bull was de 'best of the rest', op gepaste afstand van de snelle auto's van Ferrari en Mercedes. Sebastian Vettel was in de rode bolide van Ferrari de snelste op het circuit van Monza: 1.21,104.

Best competitief
"Een prima vrijdag", liet de Nederlandse Formule 1-coureur weten op Verstappen.nl. "Gelukkig hadden we een droge tweede training, zodat we een paar dingen hebben kunnen proberen. Voor de kwalificatie zijn we nog te langzaam maar in de long runs ziet het er wat positiever uit. Dat was wel oké. Daar zijn we best wel competitief."

Nippertje
De Duitser schoot in de Parabolica, de lange bocht van 180 graden richting het rechte stuk, even van het circuit. Vettel wist zijn Ferrari op het nippertje uit de vangrails te halen en kon zonder schade verder gaan met de training.

Crash
Dat gold niet voor Marcus Ericsson, die aan het einde van het rechte stuk ineens de controle over zijn Sauber verloor. De Zweed spinde en sloeg met zijn bolide een paar keer over de kop. De Sauber raakte zwaar beschadigd, Ericsson kon ongedeerd uitstappen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen