Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede slachtoffer 'grindgooiers' A2: 'Het was een hagelbom'

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 21:11

Het tweede slachtoffer dat zondagnacht in zijn auto werd getroffen door de inhoud van een bak grind zegt dat de 'daders op hun plek gezet moeten worden'. "Ik snap dat ze me niet dood willen, maar dit had veel slechter kunnen aflopen", laat de 25-jarige man uit Roermond weten aan L1.

Zondagnacht gooiden onbekenden vanaf de Ellerbrug de inhoud van een bak grind omlaag. Beide slachtoffers bleven ongedeerd, maar zijn aangedaan over de gebeurtenis. De politie bevestigt dat beide mannen aangifte hebben gedaan van poging tot doodslag.

Lees ook: Bak grind over auto A2, automobilisten ontsnappen aan erger

Strooiwagen
De Roermondenaar reed zondagnacht rond 01.30 uur met drie andere inzittenden in zuidelijke richting op de A2. "Ik was de bob. Met drie vrienden kwamen we terug vanuit Eindhoven. Ineens hoorden we een enorme knal. Het leek wel een hagelbom", vertelt hij. Eerst dacht de man aan een strooiwagen die de knal en de versperring van het zicht veroorzaakte. "Maar toen ik eenmaal weer iets kon zien, was er geen enkel voertuig te bekennen op de snelweg. Op het viaduct zag ik nog rode lichten, maar meer heb ik niet kunnen zien."

Kwajongensstreek
Zijn vermoeden is dat het gaat om een kwajongensstreek. "Ik snap dat ze me niet dood willen, maar het is een geluk bij een ongeluk dat het zo is afgelopen. En ze hebben het dus bij minimaal twee auto's gedaan. Je vraagt je af waar dit eindigt? Gaan ze de volgende keer met een baksteen gooien? Nu, een paar dagen later, besef ik pas wat er gebeurd is. Ik ben blij dat we er nog allemaal zijn."

Plekje geven
Omdat de man voor een eventuele uitkering van de verzekering wilde uitsluiten dat die nacht geen strooiwagen reed op de brug, klopte hij bij de gemeente Leudal aan. Daar hoorde hij dat er nog een slachtoffer was. Ze kwamen met elkaar in contact en spraken over het voorval. "We zijn echt aangedaan. Het begint ook steeds meer aan me te vreten. Door er samen over te praten, kunnen we het een plekje geven."

Schade
Een schade-expert zegt dat de reparatiekosten voor zijn auto minimaal 12.000 euro zijn. "Het probleem is dat de daders niet gepakt zijn. Dan keert de verzekering niets uit. Maar omdat er ook een ander slachtoffer is die op precies hetzelfde moment schade heeft opgelopen, hebben we toch nog kans dat we iets terug krijgen."

Ongeval Ell Ellerbrug
De schade aan de auto bedraagt minimaal 12.000 euro
Foto: L1

GPS
Vooralsnog ontbreekt elk spoor van de daders. "Ik denk dat ze makkelijk op te sporen moeten zijn via gps-signalen. Ik hoop echt dat de politie werk maakt van deze zaak, voordat deze mensen anderen meer kwaad doen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen