Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede school Heerlen dicht na coronabesmetting medewerker

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 21:47

De Griffel, een school voor speciaal basisonderwijs in Heerlen, blijft van dinsdag tot vrijdag gesloten nadat bij een medewerker het coronavirus is vastgesteld. Het is de tweede school in Heerlen die binnen een week dicht moet, eerder sloot basisschool De Wegwijzer al de deuren om dezelfde reden.

Het schoolbestuur van SBO De Griffel heeft maandag aan het einde van de middag het personeel, de ouders en kinderen op de hoogte gesteld van de sluiting. Dat bevestigt Helene Bessems, woordvoerder van de koepelorganisatie Innovo.

Te weinig juffen en meesters
"Op onze school zijn diverse juffen en meesters getest op het Covid-19-virus. Helaas hebben we vandaag te horen gekregen dat er bij de testuitslagen ook een positieve uitslag is. Daarom doet de GGD Zuid-Limburg op dit moment uitgebreid onderzoek naar Covid-19-besmettingen onder de medewerkers op school", zo schrijft het schoolbestuur in een brief aan alle medewerkers, ouders en kinderen. Het zou gaan om ongeveer 300 leerlingen.

Volgens de schoolleiding is de beslissing genomen om de school te sluiten, vanwege een te klein aantal medewerkers dat op school mag komen werken. "We sluiten de school dus niet vanwege veiligheidsredenen rond Covid-19. Wij hebben hierover contact gehad met de GGD Zuid-Limburg."

Nauw contact
Uit het contactonderzoek van de GGD is gebleken dat enkele leerlingen nauw contact hebben gehad met de besmette juf of meester. Denk hierbij aan het vasthouden van een hand of een gesprekje binnen 1,5 meter. De ouders van deze kinderen zijn inmiddels persoonlijk ingelicht door de school en de GGD.

Noodopvang
De leerkrachten zullen lesopdrachten via internet naar de kinderen sturen zodat ze thuis aan de slag kunnen. Voor de jongere groepen worden werkbundels gekopieerd en per post verstuurd.

Voor de kinderen van ouders met een cruciaal beroepen, bijvoorbeeld in de zorg of het onderwijs, zal SBO De Griffel opvang regelen, in geval van nood. De schoolleiding zegt nog niet te weten wanneer de kinderen weer naar de klas kunnen kunnen.

De Wegwijzer
De Griffel is de tweede school onder koepelorganisatie Innovo die dichtgaat wegens het coronavirus. Vorige week moest basisschool De Wegwijzer, eveneens in Heerlen, om dezelfde reden dicht. Tien leerkrachten moesten in thuisisolatie met coronaklachten.

Lees ook: Heerlense school langer dicht: 'Nog te veel collega's ziek'

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen