Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweede plaats voor Robin Frijns in Formule E Marrakech

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 18:14

Robin Frijns is in de Formule E-race van Marrakech als tweede gefinisht. De Maastrichtenaar, die voor Envision Virgin Racing Audi rijdt, moest in de Marokkaanse stad de Belg Jerôme dAmbrosio voor laten gaan.

Het verschil op de streep tussen Frijns en de Mahindra-coureur was een halve auto.

Inhaalactie
Frijns had zich als achtste geplaatst voor de tweede race van dit seizoen in de Formule E. Zijn teamgenoot Sam
Bird startte op pole positie. In de eerste bocht na de start ging het fout door een inhaalactie van Vergne en schoof Frijns door naar de vierde plek. Die positie hield de Maastrichtenaar lang vast.

Koppositie
Na 20 minuten van de race over 45 minuten en één ronde moest Bird zijn koppositie afstaan aan Antonio Felix da Costa van BMW Andretti. Die moest tegen het einde van de race zijn leidende positie afstaan aan d'Ambrosio, gevolgd door Frijns.

Eindsprint
In het laatste deel van race moest de safety car op de baan komen. Die verliet de baan net voor het ingaan van de laatste ronde, waarna de wagens aan een eindsprint begonnen. Frijns kwam steeds dichter bij d'Ambrosio, maar moest toestaan dat de Belg van Mahindra Racing met zijn auto een fractie eerder over de finishlijn in Marrakech ging.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen