Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweede plaats voor Robin Frijns in Formule E Marrakech

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 18:14

Robin Frijns is in de Formule E-race van Marrakech als tweede gefinisht. De Maastrichtenaar, die voor Envision Virgin Racing Audi rijdt, moest in de Marokkaanse stad de Belg Jerôme dAmbrosio voor laten gaan.

Het verschil op de streep tussen Frijns en de Mahindra-coureur was een halve auto.

Inhaalactie
Frijns had zich als achtste geplaatst voor de tweede race van dit seizoen in de Formule E. Zijn teamgenoot Sam
Bird startte op pole positie. In de eerste bocht na de start ging het fout door een inhaalactie van Vergne en schoof Frijns door naar de vierde plek. Die positie hield de Maastrichtenaar lang vast.

Koppositie
Na 20 minuten van de race over 45 minuten en één ronde moest Bird zijn koppositie afstaan aan Antonio Felix da Costa van BMW Andretti. Die moest tegen het einde van de race zijn leidende positie afstaan aan d'Ambrosio, gevolgd door Frijns.

Eindsprint
In het laatste deel van race moest de safety car op de baan komen. Die verliet de baan net voor het ingaan van de laatste ronde, waarna de wagens aan een eindsprint begonnen. Frijns kwam steeds dichter bij d'Ambrosio, maar moest toestaan dat de Belg van Mahindra Racing met zijn auto een fractie eerder over de finishlijn in Marrakech ging.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen