Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede partijwissel voor Weerter gemeenteraadslid

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 15:40

Het Weerter gemeenteraadslid Jeroen Goubet is voor de tweede keer in deze bestuursperiode gewisseld van partij.

In oktober 2018 brak hij samen met raadslid Karin Duijsters met de SP. Zij gingen verder als Fractie Goubet-Duijsters. Nu stapt Goubet over naar Weert Lokaal.

Gehalveerd
Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 halveerde de SP in Weert van vier naar twee zetels. Lijsttrekker Jeroen Goubet en Karin Duijsters als derde op de lijst werden gekozen in de gemeenteraad. Maar ruim een half jaar later braken zij met hun partij uit onvrede met het landelijk beleid van de SP. Ook wethouder Paul Sterk en vijftien andere leden stapten uit de SP.

Progressieve partij
Goubet en Duijsters gingen verder als zelfstandige fractie. Zij gingen niet in op het verzoek van de SP om hun zetels terug te geven aan de partij omdat ze alle twee met voorkeurstemmen waren gekozen en zich aan het SP-verkiezingsprogramma wilden houden. Vervolgens is geprobeerd om tot een brede links-progressieve nieuwe partij te komen in Weert. Maar volgens Goubet is dat niet gelukt "...zoals we dat voor ogen hadden en ik voel daarom geen overtuiging om op die weg door te gaan", zo schrijft hij in een brief aan gemeentebestuur en gemeenteraad.

Lees ook: Ex-socialisten in Weert beginnen nieuwe partij met D66

Weert Lokaal
Goubet zegt zich erg welkom te voelen bij Weert Lokaal. "Ik voel een goede klik en die is er ook met de andere fractieleden", aldus Goubet. Weert Lokaal versterkt daarmee zijn dominante positie in de gemeenteraad nog verder. De partij heeft nu 13 van de 29 zetels. Karin Duijsters gaat verder als eenmansfractie. Zij gelooft wel nog in de mogelijkheid van een nieuwe progressieve partij.

Goede vrienden
In zijn brief aan de Weerter politiek meldt Goubet blij te zijn dat de discussie over de kans op zo'n nieuwe partij op een open, eerlijke en respectvolle manier heeft plaatsgevonden. "Maar ik heb er ook begrip voor als er teleurstelling is bij mensen met wie ik binnen de SP en ook daarna heb opgetrokken. Ik hoop dat we nog steeds als goede vrienden kunnen blijven bouwen aan ons gezamenlijke doel, een mooier Weert".

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen