Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede partijwissel voor Weerter gemeenteraadslid

Geplaatst opdinsdag 14 januari 2020 - 15:40

Het Weerter gemeenteraadslid Jeroen Goubet is voor de tweede keer in deze bestuursperiode gewisseld van partij.

In oktober 2018 brak hij samen met raadslid Karin Duijsters met de SP. Zij gingen verder als Fractie Goubet-Duijsters. Nu stapt Goubet over naar Weert Lokaal.

Gehalveerd
Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 halveerde de SP in Weert van vier naar twee zetels. Lijsttrekker Jeroen Goubet en Karin Duijsters als derde op de lijst werden gekozen in de gemeenteraad. Maar ruim een half jaar later braken zij met hun partij uit onvrede met het landelijk beleid van de SP. Ook wethouder Paul Sterk en vijftien andere leden stapten uit de SP.

Progressieve partij
Goubet en Duijsters gingen verder als zelfstandige fractie. Zij gingen niet in op het verzoek van de SP om hun zetels terug te geven aan de partij omdat ze alle twee met voorkeurstemmen waren gekozen en zich aan het SP-verkiezingsprogramma wilden houden. Vervolgens is geprobeerd om tot een brede links-progressieve nieuwe partij te komen in Weert. Maar volgens Goubet is dat niet gelukt "...zoals we dat voor ogen hadden en ik voel daarom geen overtuiging om op die weg door te gaan", zo schrijft hij in een brief aan gemeentebestuur en gemeenteraad.

Lees ook: Ex-socialisten in Weert beginnen nieuwe partij met D66

Weert Lokaal
Goubet zegt zich erg welkom te voelen bij Weert Lokaal. "Ik voel een goede klik en die is er ook met de andere fractieleden", aldus Goubet. Weert Lokaal versterkt daarmee zijn dominante positie in de gemeenteraad nog verder. De partij heeft nu 13 van de 29 zetels. Karin Duijsters gaat verder als eenmansfractie. Zij gelooft wel nog in de mogelijkheid van een nieuwe progressieve partij.

Goede vrienden
In zijn brief aan de Weerter politiek meldt Goubet blij te zijn dat de discussie over de kans op zo'n nieuwe partij op een open, eerlijke en respectvolle manier heeft plaatsgevonden. "Maar ik heb er ook begrip voor als er teleurstelling is bij mensen met wie ik binnen de SP en ook daarna heb opgetrokken. Ik hoop dat we nog steeds als goede vrienden kunnen blijven bouwen aan ons gezamenlijke doel, een mooier Weert".

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen