Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede nederlaag voor Nederlandse badmintonsters op EK

Geplaatst opwoensdag 12 februari 2020 - 20:28

De Nederlandse badmintonvrouwen hebben ook de tweede poulewedstrijd verloren op het Europees kampioenschap voor teams in Liévin.

Oranje met Cheryl Seinen uit Roermond ging op de eerste dag van het toernooi in Frankrijk met 5-0 onderuit tegen Denemarken en was woensdag ook niet opgewassen tegen Estland. De Nederlandse vrouwen verloren met 3-2.

Winst voor Seinen
Cheryl Seinen won haar partij in het vrouwendubbel. Zij speelde dit keer niet met Selena Piek, maar trad met Debora Jille aan tegen het Estse duo Catlyn Kruus en Ramona Üprus. Seinen en Jille hadden 24 minuten nodig om de partij met 21-8 en 21-9 te winnen.

Opgave
Gayle Mahulette zorgde in het vrouwenenkel voor het andere Nederlandse punt. Zij won de eerste set met 6-4 van Getter Saar. De Estse badmintonster gaf daarna op.

Laatste poulewedstrijd
Nederland speelt donderdag in het Lévin de laatste poulewedstrijd. Dan is het Ierse team de tegenstander.

Na twee wedstrijden gaat Denemarken op kop in de poule met 10 punten, gevolgd door Estland met 7 punten. De Oranje vrouwen hebben 2 punten en staan op de derde plaats. Alleen de nummers één en twee uit de poule gaan door naar de kwartfinale.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen