Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kerstdag: van woonboulevards naar de natuur

Geplaatst opzaterdag 26 december 2020 - 18:04

Tweede Kerstdag zorgde de afgelopen jaren steevast voor drukte op de Limburgse woonboulevards, maar dit jaar is het er oorverdovend stil.

Door de coronacrisis en de daaropvolgende lockdown zijn niet-essentiële winkels dicht en blijft de traditionele trek naar de winkelcentra in 2020 uit.

Hoogwater
In plaats daarvan verschuift de drukte naar natuurgebieden in Limburg en wandelen veel mensen langs de Maas. Zo ook bij Visserweert, een gehucht van de gemeente Echt-Susteren, waar veel mensen een wandeling maken langs de rivier om de nevengeul te bekijken die momenteel veel Maaswater te verwerken krijgt en daardoor redelijk hoog staat.

"Het hoge water viel me tegen", laat een van de wandelaars in het gebied weten. "Ik had in de krant gelezen dat het hoogwater was, maar we hebben het wel eens hoger zien staan. Voor ons is het aan de lage kant. Maar het is wel mooi weer om uit te waaien. Het is niet erg dat het een beetje grijs is."

"Even een frisse neus na een paar uur lekker luieren op de bank", zegt een andere wandelaar. "Wij zijn geen woonboulevard-mensen; wij zoeken het liever in de vrije natuur."

Outletcentrum
Op de Brunssummerheide was het met name in de ochtend druk, maar in Roermond was het bij het outletcentrum een grote tegenstelling met de periode voor de lockdown. Toen was het er vaak heel erg druk en moesten zelfs de toegangspoorten gesloten worden. Op het retailpark in Roermond waren wel mensen aan het winkelen, maar dat kwam omdat daar een supermarkt ligt die wel open is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen