16-12 lege woonboulevard wandelen

Tweede Kerstdag: van woonboulevards naar de natuur

Tweede Kerstdag zorgde de afgelopen jaren steevast voor drukte op de Limburgse woonboulevards, maar dit jaar is het er oorverdovend stil.

Druk Maastricht (29 nov 2020)
Winkeliers Maastricht willen dicht op Tweede Kerstdag

De winkels in Maastricht blijven tóch dicht op Tweede Kerstdag, als het aan de winkeliers ligt.

Drukte binnenstad stad Maastricht (29 nov 2020)
PvdA wil winkelbesluit Tweede Kerstdag herzien

De PvdA in de gemeente Maastricht vindt het geen goed idee dat de winkels in de stad op Tweede Kerstdag open mogen. Vooral niet na de drukte van afgelopen weekend.

mondkapje in winkel, shoppen, winkelen mondmasker (stock) _HD
Partijen Maastricht boos over winkelbesluit Tweede Kerstdag

De Maastrichtse raadsfracties van Partij Veilig Maastricht, PvdA en SAB vinden het geen goed idee dat de winkels in de stad op Tweede Kerstdag open mogen.

Vlieg mee: dit doet Limburg op Tweede Kerstdag

Shoppen? Aan tafel bij de schoonfamilie? Aan de wandel? Of aan het werk? Ook op Tweede Kerstdag is het een drukte van belang in Limburg.

Duitse koopjesjagers veroorzaken 'stau' richting Roermond

Op Tweede Kerstdag shoppen mensen er traditioneel lustig op los. Dat is ook op de wegen in en rond Roermond te merken.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten