Simone Kerseboom Forum voor Democratie

Kerseboom naar Tweede Kamer: 'Oh is het echt?'

Simone Kerseboom komt zeer waarschijnlijk in de Tweede Kamer terecht. De Maastrichtse staat op plek vijf op de lijst van Forum voor Democratie. De partij, die onder leiding staat van Thierry Baudet, behaalt nagenoeg zeker acht zetels in de nieuwe Tweede Kamer.

Ger Koopmans CDA
Koopmans: Verlies CDA door 'hobbelig' leiderschap

Ger Koopmans wijt het verlies van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen aan het 'rommelige en hobbelige pad' van het leiderschap binnen het CDA.

Stembureau, verkiezingen
VVD scoort het hoogste in Nederweert, D66 in Gennep

In Limburg heeft de VVD in Nederweert het hoogste percentage stemmen gehaald bij de Tweede Kamerverkiezingen. De partij kwam uit op 25,5 procent.

Stemmen tellen in Landgraaf (17 maart 2021)
Verkiezingsblog: VVD maakt opmars in Limburg

De stembureaus zijn dicht en de stemmen worden geteld. Volg hier de uitslagen.

Tweede Kamerverkiezingen
Het rode potlood is wat korter, de kiestijd wat langer

Coronavirus of niet, het houdt Limburgers niet weg van het stembureau voor de Tweede Kamerverkiezingen, zo blijkt deze woensdag uit de eerste peilingen.

Stemmen tellen Maastricht (17 mrt 2021)
Stemmen tellen al volop aan de gang in Maastricht

Normaal gesproken zou woensdag pas gestemd kunnen worden voor een nieuwe Tweede Kamer. Maar vanwege corona zijn de stembussen maandag al open gegaan.

stock stemmen verkiezingen rode potlood
Hier kun je stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen

Nederlanders kunnen voor de Tweede Kamerverkiezingen komende week op 9200 locaties hun stem uitbrengen. Wij geven je hier een overzicht.

Drive-through stembureau Landgraaf
Stemmen in coronatijd: drive-through in Landgraaf

Met de fiets, auto, motor of brommer stemmen in een drive-through? Vanaf maandag kan dat in Landgraaf.

Stembureau, verkiezingen
'Verkiezingen onverstandig voor volksgezondheid'

Bijna 28 procent van de Limburgers vindt het in verband met de coronacrisis niet verstandig dat de Tweede Kamerverkiezingen nu worden gehouden.

verkiezingen, stembus, stembureau, stembiljet (stock)
Analyse verkiezingsdebat: Limburg is ook Nederland

Het blijft lastig: een echt debat over de toekomst van Limburg voeren met Limburgse politici in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie