Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer wil steun voor aanpak wateroverlast Meerssen

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 12:18

De Tweede Kamer vindt bijna unaniem dat de regering projecten moet steunen om de wateroverlast in en rondom Meerssen als gevolg van hoosbuien tegen te gaan.

Alleen D66 steunde de motie van VVD’-er Remco Dijkstra niet.

Tien miljoen euro
In 2019 en 2020 is er twee keer tien miljoen euro beschikbaar voor maatregelen om de effecten van klimaatverandering op te vangen en schade te voorkomen. Daarvan moet dus een aanzienlijk deel naar Meerssen gaan, vindt de Tweede Kamer. In Meerssen worden de komende jaren op 28 plekken maatregelen genomen om overstromingen en wateroverlast bij hoosbuien tegen te gaan.

Het Waterschap Limburg neemt daarbij het voortouw.

Water-en modderoverlast
Ruim een half jaar geleden leidden hoosbuien tot een enorme water-en
modderoverlast. Tientallen kamers, keukens en kelders van woningen liepen onder. Ook bedrijven liepen flinke schade op.

Polshoogte
Dijkstra en ook VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen kwamen zelf polshoogte nemen. Volgens Dijkstra is de situatie in Meerssen een voorbeeld van het veranderende klimaat.

Lees ook: Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Vol met water
"Vroeger kwam zo’n hoosbui één keer in de vijftien jaar voor, tegenwoordig om het jaar", aldus het VVD-kamerlid. "En dan loopt het hele dorp vol met water."
Vandaar zijn motie.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen