Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweede Kamer wil steun voor aanpak wateroverlast Meerssen

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 12:18

De Tweede Kamer vindt bijna unaniem dat de regering projecten moet steunen om de wateroverlast in en rondom Meerssen als gevolg van hoosbuien tegen te gaan.

Alleen D66 steunde de motie van VVD’-er Remco Dijkstra niet.

Tien miljoen euro
In 2019 en 2020 is er twee keer tien miljoen euro beschikbaar voor maatregelen om de effecten van klimaatverandering op te vangen en schade te voorkomen. Daarvan moet dus een aanzienlijk deel naar Meerssen gaan, vindt de Tweede Kamer. In Meerssen worden de komende jaren op 28 plekken maatregelen genomen om overstromingen en wateroverlast bij hoosbuien tegen te gaan.

Het Waterschap Limburg neemt daarbij het voortouw.

Water-en modderoverlast
Ruim een half jaar geleden leidden hoosbuien tot een enorme water-en
modderoverlast. Tientallen kamers, keukens en kelders van woningen liepen onder. Ook bedrijven liepen flinke schade op.

Polshoogte
Dijkstra en ook VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen kwamen zelf polshoogte nemen. Volgens Dijkstra is de situatie in Meerssen een voorbeeld van het veranderende klimaat.

Lees ook: Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Vol met water
"Vroeger kwam zo’n hoosbui één keer in de vijftien jaar voor, tegenwoordig om het jaar", aldus het VVD-kamerlid. "En dan loopt het hele dorp vol met water."
Vandaar zijn motie.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen