Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer wil steun voor aanpak wateroverlast Meerssen

Geplaatst opvrijdag 7 december 2018 - 12:18

De Tweede Kamer vindt bijna unaniem dat de regering projecten moet steunen om de wateroverlast in en rondom Meerssen als gevolg van hoosbuien tegen te gaan.

Alleen D66 steunde de motie van VVD’-er Remco Dijkstra niet.

Tien miljoen euro
In 2019 en 2020 is er twee keer tien miljoen euro beschikbaar voor maatregelen om de effecten van klimaatverandering op te vangen en schade te voorkomen. Daarvan moet dus een aanzienlijk deel naar Meerssen gaan, vindt de Tweede Kamer. In Meerssen worden de komende jaren op 28 plekken maatregelen genomen om overstromingen en wateroverlast bij hoosbuien tegen te gaan.

Het Waterschap Limburg neemt daarbij het voortouw.

Water-en modderoverlast
Ruim een half jaar geleden leidden hoosbuien tot een enorme water-en
modderoverlast. Tientallen kamers, keukens en kelders van woningen liepen onder. Ook bedrijven liepen flinke schade op.

Polshoogte
Dijkstra en ook VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen kwamen zelf polshoogte nemen. Volgens Dijkstra is de situatie in Meerssen een voorbeeld van het veranderende klimaat.

Lees ook: Noodmaatregelen in strijd tegen natte voeten in Meerssen

Vol met water
"Vroeger kwam zo’n hoosbui één keer in de vijftien jaar voor, tegenwoordig om het jaar", aldus het VVD-kamerlid. "En dan loopt het hele dorp vol met water."
Vandaar zijn motie.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen