Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer wil debat over nieuw contract VMBO-baas

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:01

De Tweede Kamer wil minister Arie Slob van Onderwijs aan de tand voelen over de contractverlenging van André Postema bij scholenkoepel LVO, waar VMBO Maastricht onder valt.

Een meerderheid van de Kamer steunt een debat dat Peter Kwint van de SP heeft aangevraagd.

Verkeerde keelgat
Postema’s contract bij de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, waar het geplaagde VMBO Maastricht onder valt, is met twee jaar verlengd, zo werd dinsdag bekend. Dit schiet een aantal partijen in het verkeerde keelgat.

Leerlingen boos
Ook veel ouders en leerlingen zijn verontwaardigd over het aanblijven van Postema. Dat zeggen meerdere leerlingen legen L1. "Het is onbegrijpelijk dat zijn contract wordt verlengd", zegt leerlinge Kimberley Heuts. "Onder zijn verantwoordelijkheid is het misgegaan bij 354 examens."

Luister ook: 'Onze zoon naar school in België, want problemen VMBO Maastricht nog niet opgelost'

Vraagteken
Ook de ouders begrijpen niks van de beslissing. "Het ongeloof is groot en ik zet ook vraagtekens bij de raad van toezicht, die deze beslissing heeft genomen", zegt Rob Vrencken op L1 Radio. "Ik snap niet waarop het vertrouwen is gebaseerd." Volgens sommige ouders en leerlingen is de situatie op de school nog steeds niet optimaal. "Er is ook nog altijd lesuitval en daarom heb ik mijn zoon alsnog van school gehaald. Hij gaat nu in Maaseik naar school.", zegt Vrencken.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Verbijsterend
D66, CDA, VVD, GroenLinks en de PVV steunen het debat. Michel Rog (CDA) noemt de contractverlenging 'verbijsterend'. Lisa Westerveld (GroenLinks) wil dat er ook breder wordt gekeken naar hoe raden van toezicht en besturen te werk gaan. Het is de Raad van Toezicht die Postema’s contract verlengde.

Morele bubbel
Harm Beertema (PVV) hekelt het feit dat de minister weinig wettelijke middelen heeft. "De Raden van Toezicht en de Colleges van Bestuur hebben alle macht en leven in hun eigen morele bubbel", aldus Beertema.

LVO-bestuurder Postema weigert te reageren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen