Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweede Kamer wil debat over nieuw contract VMBO-baas

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:01

De Tweede Kamer wil minister Arie Slob van Onderwijs aan de tand voelen over de contractverlenging van André Postema bij scholenkoepel LVO, waar VMBO Maastricht onder valt.

Een meerderheid van de Kamer steunt een debat dat Peter Kwint van de SP heeft aangevraagd.

Verkeerde keelgat
Postema’s contract bij de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, waar het geplaagde VMBO Maastricht onder valt, is met twee jaar verlengd, zo werd dinsdag bekend. Dit schiet een aantal partijen in het verkeerde keelgat.

Leerlingen boos
Ook veel ouders en leerlingen zijn verontwaardigd over het aanblijven van Postema. Dat zeggen meerdere leerlingen legen L1. "Het is onbegrijpelijk dat zijn contract wordt verlengd", zegt leerlinge Kimberley Heuts. "Onder zijn verantwoordelijkheid is het misgegaan bij 354 examens."

Luister ook: 'Onze zoon naar school in België, want problemen VMBO Maastricht nog niet opgelost'

Vraagteken
Ook de ouders begrijpen niks van de beslissing. "Het ongeloof is groot en ik zet ook vraagtekens bij de raad van toezicht, die deze beslissing heeft genomen", zegt Rob Vrencken op L1 Radio. "Ik snap niet waarop het vertrouwen is gebaseerd." Volgens sommige ouders en leerlingen is de situatie op de school nog steeds niet optimaal. "Er is ook nog altijd lesuitval en daarom heb ik mijn zoon alsnog van school gehaald. Hij gaat nu in Maaseik naar school.", zegt Vrencken.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Verbijsterend
D66, CDA, VVD, GroenLinks en de PVV steunen het debat. Michel Rog (CDA) noemt de contractverlenging 'verbijsterend'. Lisa Westerveld (GroenLinks) wil dat er ook breder wordt gekeken naar hoe raden van toezicht en besturen te werk gaan. Het is de Raad van Toezicht die Postema’s contract verlengde.

Morele bubbel
Harm Beertema (PVV) hekelt het feit dat de minister weinig wettelijke middelen heeft. "De Raden van Toezicht en de Colleges van Bestuur hebben alle macht en leven in hun eigen morele bubbel", aldus Beertema.

LVO-bestuurder Postema weigert te reageren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen