Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweede Kamer wil debat over nieuw contract VMBO-baas

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:01

De Tweede Kamer wil minister Arie Slob van Onderwijs aan de tand voelen over de contractverlenging van André Postema bij scholenkoepel LVO, waar VMBO Maastricht onder valt.

Een meerderheid van de Kamer steunt een debat dat Peter Kwint van de SP heeft aangevraagd.

Verkeerde keelgat
Postema’s contract bij de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, waar het geplaagde VMBO Maastricht onder valt, is met twee jaar verlengd, zo werd dinsdag bekend. Dit schiet een aantal partijen in het verkeerde keelgat.

Leerlingen boos
Ook veel ouders en leerlingen zijn verontwaardigd over het aanblijven van Postema. Dat zeggen meerdere leerlingen legen L1. "Het is onbegrijpelijk dat zijn contract wordt verlengd", zegt leerlinge Kimberley Heuts. "Onder zijn verantwoordelijkheid is het misgegaan bij 354 examens."

Luister ook: 'Onze zoon naar school in België, want problemen VMBO Maastricht nog niet opgelost'

Vraagteken
Ook de ouders begrijpen niks van de beslissing. "Het ongeloof is groot en ik zet ook vraagtekens bij de raad van toezicht, die deze beslissing heeft genomen", zegt Rob Vrencken op L1 Radio. "Ik snap niet waarop het vertrouwen is gebaseerd." Volgens sommige ouders en leerlingen is de situatie op de school nog steeds niet optimaal. "Er is ook nog altijd lesuitval en daarom heb ik mijn zoon alsnog van school gehaald. Hij gaat nu in Maaseik naar school.", zegt Vrencken.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Verbijsterend
D66, CDA, VVD, GroenLinks en de PVV steunen het debat. Michel Rog (CDA) noemt de contractverlenging 'verbijsterend'. Lisa Westerveld (GroenLinks) wil dat er ook breder wordt gekeken naar hoe raden van toezicht en besturen te werk gaan. Het is de Raad van Toezicht die Postema’s contract verlengde.

Morele bubbel
Harm Beertema (PVV) hekelt het feit dat de minister weinig wettelijke middelen heeft. "De Raden van Toezicht en de Colleges van Bestuur hebben alle macht en leven in hun eigen morele bubbel", aldus Beertema.

LVO-bestuurder Postema weigert te reageren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen