Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer wil debat over nieuw contract VMBO-baas

Geplaatst opwoensdag 26 september 2018 - 12:01

De Tweede Kamer wil minister Arie Slob van Onderwijs aan de tand voelen over de contractverlenging van André Postema bij scholenkoepel LVO, waar VMBO Maastricht onder valt.

Een meerderheid van de Kamer steunt een debat dat Peter Kwint van de SP heeft aangevraagd.

Verkeerde keelgat
Postema’s contract bij de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs, waar het geplaagde VMBO Maastricht onder valt, is met twee jaar verlengd, zo werd dinsdag bekend. Dit schiet een aantal partijen in het verkeerde keelgat.

Leerlingen boos
Ook veel ouders en leerlingen zijn verontwaardigd over het aanblijven van Postema. Dat zeggen meerdere leerlingen legen L1. "Het is onbegrijpelijk dat zijn contract wordt verlengd", zegt leerlinge Kimberley Heuts. "Onder zijn verantwoordelijkheid is het misgegaan bij 354 examens."

Luister ook: 'Onze zoon naar school in België, want problemen VMBO Maastricht nog niet opgelost'

Vraagteken
Ook de ouders begrijpen niks van de beslissing. "Het ongeloof is groot en ik zet ook vraagtekens bij de raad van toezicht, die deze beslissing heeft genomen", zegt Rob Vrencken op L1 Radio. "Ik snap niet waarop het vertrouwen is gebaseerd." Volgens sommige ouders en leerlingen is de situatie op de school nog steeds niet optimaal. "Er is ook nog altijd lesuitval en daarom heb ik mijn zoon alsnog van school gehaald. Hij gaat nu in Maaseik naar school.", zegt Vrencken.

Lees ook: Woede om aanblijven omstreden LVO-baas: 'Slaat in als bom'

Verbijsterend
D66, CDA, VVD, GroenLinks en de PVV steunen het debat. Michel Rog (CDA) noemt de contractverlenging 'verbijsterend'. Lisa Westerveld (GroenLinks) wil dat er ook breder wordt gekeken naar hoe raden van toezicht en besturen te werk gaan. Het is de Raad van Toezicht die Postema’s contract verlengde.

Morele bubbel
Harm Beertema (PVV) hekelt het feit dat de minister weinig wettelijke middelen heeft. "De Raden van Toezicht en de Colleges van Bestuur hebben alle macht en leven in hun eigen morele bubbel", aldus Beertema.

LVO-bestuurder Postema weigert te reageren.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen