Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer-vragen over faillissement Vincere Groep

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:13

Tweede Kamerlid Lilian Ploumen van de Partij van de Arbeid heeft vragen gesteld aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het faillissement van GGZ-instelling Vincere Groep.

De instelling werd maandag failliet verklaard. De specialist in verslavingszorg zou een schuld van zo'n tien miljoen euro hebben.

Toegankelijkheid van zorg
Ploumen wil onder meer weten wat de sluiting van de instelling voor patiënten in Limburg betekent. "Welke invloed heeft de sluiting voor de beschikbaarheid en toegankelijkheid van geestelijke gezondheidszorg in Limburg?", vraagt het Tweede Kamerlid uit Maastricht zich onder meer af. Ook hoopt ze antwoord te krijgen op de vraag welke impact het faillissement heeft op de toch al toegenomen wachtlijsten.

Lees ook: Verslavingskliniek failliet: schuld van 10 miljoen euro

Verslaving
De instelling, die sinds 2012 bestaat, behandelt alcohol-, drugs- gok- en seksverslavingen. Daarnaast zijn mensen met psychiatrische stoornissen bij Vincere in behandeling. De instelling heeft in Limburg behandellocaties in Margraten, Cadier en Keer, Sittard, Venlo en Heerlen. Ook is er een vestiging in Amsterdam. In het buitenland heeft de organisatie locaties in Portugal en Zuid-Afrika.

Door het faillissement komen ongeveer tweehonderd medewerkers op straat te staan.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen