Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer-vragen over faillissement Vincere Groep

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 21:13

Tweede Kamerlid Lilian Ploumen van de Partij van de Arbeid heeft vragen gesteld aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het faillissement van GGZ-instelling Vincere Groep.

De instelling werd maandag failliet verklaard. De specialist in verslavingszorg zou een schuld van zo'n tien miljoen euro hebben.

Toegankelijkheid van zorg
Ploumen wil onder meer weten wat de sluiting van de instelling voor patiënten in Limburg betekent. "Welke invloed heeft de sluiting voor de beschikbaarheid en toegankelijkheid van geestelijke gezondheidszorg in Limburg?", vraagt het Tweede Kamerlid uit Maastricht zich onder meer af. Ook hoopt ze antwoord te krijgen op de vraag welke impact het faillissement heeft op de toch al toegenomen wachtlijsten.

Lees ook: Verslavingskliniek failliet: schuld van 10 miljoen euro

Verslaving
De instelling, die sinds 2012 bestaat, behandelt alcohol-, drugs- gok- en seksverslavingen. Daarnaast zijn mensen met psychiatrische stoornissen bij Vincere in behandeling. De instelling heeft in Limburg behandellocaties in Margraten, Cadier en Keer, Sittard, Venlo en Heerlen. Ook is er een vestiging in Amsterdam. In het buitenland heeft de organisatie locaties in Portugal en Zuid-Afrika.

Door het faillissement komen ongeveer tweehonderd medewerkers op straat te staan.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen