Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer voor behoud defensiekantoor Eygelshoven

Geplaatst opdinsdag 22 november 2016 - 15:49

De Tweede Kamer heeft met ruime meerderheid een motie aangenomen voor het behoud van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

De motie was samen ingediend door CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom en PvdA-kamerlid Sultan Günal-Gezer uit het Brabantse Uden. Alleen VVD en 50Plus stemden tegen.

Utrecht
Zij steunden VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert. Die wil het financieel kantoor verplaatsen naar het hoofdkantoor in Utrecht omdat dat doelmatiger zou zijn. Maar volgens een meerderheid van de Tweede Kamer is dat in strijd met eerdere toezeggingen en afspraken.

Opnieuw in overleg
De minister moet nu opnieuw met de regio in overleg gaan. Daarbij moet ook gekeken worden naar eventuele alternatieve locaties in Zuid-Limburg.

Lees ook: Motie voor behoud financieel kantoor defensie Eygelshoven

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Motie voor behoud financieel kantoor defensie Eygelshoven
Kamer debatteert over giftige chroomverf
Slachtoffers Chroom-6: schadevergoeding vorm van erkenning
Nog meer klachten Defensie over chroomverf
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen