Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer: verbreding A2 in Limburg moet sneller

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 16:53

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond sneller wordt gerealiseerd.

Nu staat die verbreding naar twee keer drie rijstroken gepland van 2025 tot 2027. Maar dat moet dus eerder, vindt de Tweede Kamer.

Motie
De kamer nam een motie aan van PVV-‘er Roy van Aalst. Behalve door de PVV werd die motie gesteund door VVD, CDA, DENK, Forum voor Democratie en de eenmansfractie Van Haga. Samen zijn die fracties goed voor 77 van de 150 zetels.

Hogere kosten
VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur had de motie ontraden. In een eerdere commissievergadering wees zij erop dat Rijkswaterstaat wel de mogelijkheid heeft onderzocht twee jaar eerder te beginnen met de werkzaamheden. "Maar dat zou leiden tot vertraging van andere projecten in Zuid-Nederland en dus negatieve gevolgen hebben voor weggebruikers. Het zou ook leiden tot hoge kosten", aldus de minister toen.

Genegeerd
Onder meer haar eigen VVD en coalitiepartner CDA negeren het advies van de minister en willen dus wel een versnelling van de verbreding van de A2. De minister moet daarover in overleg gaan met de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen