Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer: verbreding A2 in Limburg moet sneller

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 16:53

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond sneller wordt gerealiseerd.

Nu staat die verbreding naar twee keer drie rijstroken gepland van 2025 tot 2027. Maar dat moet dus eerder, vindt de Tweede Kamer.

Motie
De kamer nam een motie aan van PVV-‘er Roy van Aalst. Behalve door de PVV werd die motie gesteund door VVD, CDA, DENK, Forum voor Democratie en de eenmansfractie Van Haga. Samen zijn die fracties goed voor 77 van de 150 zetels.

Hogere kosten
VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur had de motie ontraden. In een eerdere commissievergadering wees zij erop dat Rijkswaterstaat wel de mogelijkheid heeft onderzocht twee jaar eerder te beginnen met de werkzaamheden. "Maar dat zou leiden tot vertraging van andere projecten in Zuid-Nederland en dus negatieve gevolgen hebben voor weggebruikers. Het zou ook leiden tot hoge kosten", aldus de minister toen.

Genegeerd
Onder meer haar eigen VVD en coalitiepartner CDA negeren het advies van de minister en willen dus wel een versnelling van de verbreding van de A2. De minister moet daarover in overleg gaan met de provincie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV