Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer: verbreding A2 in Limburg moet sneller

Geplaatst opdinsdag 3 december 2019 - 16:53

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de verbreding van de A2 tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond sneller wordt gerealiseerd.

Nu staat die verbreding naar twee keer drie rijstroken gepland van 2025 tot 2027. Maar dat moet dus eerder, vindt de Tweede Kamer.

Motie
De kamer nam een motie aan van PVV-‘er Roy van Aalst. Behalve door de PVV werd die motie gesteund door VVD, CDA, DENK, Forum voor Democratie en de eenmansfractie Van Haga. Samen zijn die fracties goed voor 77 van de 150 zetels.

Hogere kosten
VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur had de motie ontraden. In een eerdere commissievergadering wees zij erop dat Rijkswaterstaat wel de mogelijkheid heeft onderzocht twee jaar eerder te beginnen met de werkzaamheden. "Maar dat zou leiden tot vertraging van andere projecten in Zuid-Nederland en dus negatieve gevolgen hebben voor weggebruikers. Het zou ook leiden tot hoge kosten", aldus de minister toen.

Genegeerd
Onder meer haar eigen VVD en coalitiepartner CDA negeren het advies van de minister en willen dus wel een versnelling van de verbreding van de A2. De minister moet daarover in overleg gaan met de provincie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen