Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer: snel overleg intercity Eindhoven-Aken

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 12:27

De Tweede Kamer wil dat er snel een overleg komt over de geplande intercityverbinding tussen Eindhoven en Aken, via Heerlen.

De Kamer nam een motie van de SP en het CDA aan, waarmee de provincie Limburg, de Duitse vervoerder NVR, de NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat worden verzocht zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten. In het derde kwartaal van dit jaar wil de Kamer geïnformeerd worden over de uitkomsten van dit overleg.

Onzeker
Hoewel er al flink gewerkt wordt aan het spoor aan zowel de Nederlandse als de Duitse kant, is het nog niet zeker of de intercity vanuit Eindhoven er daadwerkelijk komt. Daarvoor moet die worden opgenomen in de concessie voor het hoofdrailnet 2025-2035. De Kamer lijkt daar nu vaart achter te willen zetten. Voor de zomer neemt D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven een besluit over een mogelijke intercityverbinding Amsterdam-Eindhoven-Heerlen-Aken.

Lees ook: Besluit over intercity Amsterdam-Heerlen-Aken voor de zomer

Groot belang
De gemeenten in Parkstad pleiten al bijna twintig jaar voor een intercityverbinding van de Randstad via Parkstad naar Nordrhein-Westfalen. "Die is immers van groot belang voor de versterking van de structuur van Parkstad, Zuid-Nederland en de rest van het land", laat de gemeente Heerlen in een persbericht weten. Steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven onderschrijven die visie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen