Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede Kamer: snel overleg intercity Eindhoven-Aken

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 12:27

De Tweede Kamer wil dat er snel een overleg komt over de geplande intercityverbinding tussen Eindhoven en Aken, via Heerlen.

De Kamer nam een motie van de SP en het CDA aan, waarmee de provincie Limburg, de Duitse vervoerder NVR, de NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat worden verzocht zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten. In het derde kwartaal van dit jaar wil de Kamer geïnformeerd worden over de uitkomsten van dit overleg.

Onzeker
Hoewel er al flink gewerkt wordt aan het spoor aan zowel de Nederlandse als de Duitse kant, is het nog niet zeker of de intercity vanuit Eindhoven er daadwerkelijk komt. Daarvoor moet die worden opgenomen in de concessie voor het hoofdrailnet 2025-2035. De Kamer lijkt daar nu vaart achter te willen zetten. Voor de zomer neemt D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven een besluit over een mogelijke intercityverbinding Amsterdam-Eindhoven-Heerlen-Aken.

Lees ook: Besluit over intercity Amsterdam-Heerlen-Aken voor de zomer

Groot belang
De gemeenten in Parkstad pleiten al bijna twintig jaar voor een intercityverbinding van de Randstad via Parkstad naar Nordrhein-Westfalen. "Die is immers van groot belang voor de versterking van de structuur van Parkstad, Zuid-Nederland en de rest van het land", laat de gemeente Heerlen in een persbericht weten. Steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven onderschrijven die visie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen