Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Tweede Kamer: snel overleg intercity Eindhoven-Aken

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 12:27

De Tweede Kamer wil dat er snel een overleg komt over de geplande intercityverbinding tussen Eindhoven en Aken, via Heerlen.

De Kamer nam een motie van de SP en het CDA aan, waarmee de provincie Limburg, de Duitse vervoerder NVR, de NS en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat worden verzocht zo snel mogelijk rond de tafel te gaan zitten. In het derde kwartaal van dit jaar wil de Kamer geïnformeerd worden over de uitkomsten van dit overleg.

Onzeker
Hoewel er al flink gewerkt wordt aan het spoor aan zowel de Nederlandse als de Duitse kant, is het nog niet zeker of de intercity vanuit Eindhoven er daadwerkelijk komt. Daarvoor moet die worden opgenomen in de concessie voor het hoofdrailnet 2025-2035. De Kamer lijkt daar nu vaart achter te willen zetten. Voor de zomer neemt D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven een besluit over een mogelijke intercityverbinding Amsterdam-Eindhoven-Heerlen-Aken.

Lees ook: Besluit over intercity Amsterdam-Heerlen-Aken voor de zomer

Groot belang
De gemeenten in Parkstad pleiten al bijna twintig jaar voor een intercityverbinding van de Randstad via Parkstad naar Nordrhein-Westfalen. "Die is immers van groot belang voor de versterking van de structuur van Parkstad, Zuid-Nederland en de rest van het land", laat de gemeente Heerlen in een persbericht weten. Steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven onderschrijven die visie.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen