Dokter

CDA: sluiting huisartsenpost Venray onverantwoord

Het CDA in de Tweede Kamer maakt zich grote zorgen over de eventuele sluiting van de huisartsenpost (HAP) in Venray en vindt die niet verantwoord.

mondkapje in winkel, shoppen, winkelen mondmasker (stock) _HD
Rutte adviseert met klem: mondkapjes in het héle land

Voor heel Nederland geldt vanaf nu een dringend advies om in de publieke ruimte een mondkapje te dragen.

stock mondkapje tieners jongeren scholieren
Meerderheid Tweede Kamer wil landelijk mondkapjes

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil op landelijk niveau mondkapjes invoeren in de binnenruimte om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

plenaire zaal tweede kamer (22 sep 2020)
Geen verkiesbare plaats voor Limburger op SP-lijst

Er staat geen Limburger op een verkiesbare plaats van de concept-kandidatenlijst van de SP voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart volgend jaar.

d66
Rens Raemakers kandidaat voor Tweede Kamerverkiezingen

Tweede Kamerlid Rens Raemakers (29) uit Neer stelt zich op 17 maart 2021 opnieuw verkiesbaar als D66-kamerlid.

Chantal Nijkerken-de Haan (ANP)
Limburgs Kamerlid Nijkerken niet meer verkiesbaar

Chantal Nijkerken-De Haan uit Schinveld stelt zich tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen niet meer verkiesbaar.

Zorg zorgsector verpleegster verpleging
Gezondheidseconoom vindt loonsverhoging zorg 'niet terecht'

Een structurele loonsverhoging voor zorgmedewerkers in verband met de coronacrisis is 'niet terecht.' Dat zegt Wim Groot, gezondheidseconoom aan de Universiteit Maastricht.

Goyim Partei Deutschland
PVV wil vervolging Heerlense neonazi in Nederland

De Heerlense neonazi Fadi J. wordt als het aan de PVV-fractie in de Tweede Kamer ligt, alsnog in Nederland vervolgd voor het oproepen tot geweld.

nerts
Stoppersregeling nertsenhouderij pas in augustus klaar

Een nieuwe stoppersregeling voor de nertsenhouderij loopt zo'n twee maanden vertraging op. Bovendien is er goedkeuring nodig van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

ANP-415302162
Kamervragen na 'onverteerbare' situatie in zaak Thijs H.

Er zijn Kamervragen gesteld naar aanleiding van de zaak rondom moordverdachte Thijs H. (28). Een tweelingzus van een van de slachtoffers heeft een schadeclaim ingediend, maar het is nog maar de vraag of ze een vergoeding krijgt.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten