Sandra Oldekamp (21 apr 2021)

Amper steun voor petitie Stop Zelfdodings Forums

Zelfmoordforums moeten verboden worden. Dat vindt Sandra Oldekamp uit Hoensbroek, die wil dat de overheid in actie komt.

Sidney Smeets Twitter
Halve ton wachtgeld voor twee weken Kamerlidmaatschap

Het in opspraak geraakte en daardoor opgestapte D66-kamerlid Sidney Smeets heeft recht op zes maanden wachtgeld.

Sidney Smeets Twitter
D66 onderzoekt 'ongewenst gedrag' Sidney Smeets

D66 laat een intern onderzoeksteam kijken naar de meldingen die de partij heeft gekregen van mogelijk ongewenst en grensoverschrijdend gedrag van het nieuwe, uit Valkenburg afkomstige Kamerlid Sidney Smeets.

Tweede Kamer der Staten-Generaal, Den Haag (stock)
Veertien Limburgers nemen intrek in Tweede Kamer

Veertien Tweede Kamerleden die in Limburg wonen of zijn opgegroeid, zijn woensdag officieel geïnstalleerd.

Tweede Kamer der Staten-Generaal, Den Haag (stock)
Drie Limburgers nemen afscheid van Tweede Kamer

Drie Limburgse Tweede Kamerleden hebben dinsdagmiddag afscheid genomen van het parlement.

Simone Kerseboom Forum voor Democratie
Tweede Kamerlid Kerseboom van FvD blijft Statenlid

Kersvers Tweede Kamerlid Simone Kerseboom van Forum voor Democratie (FvD) blijft voorlopig lid van het Limburgs Parlement.

Dion Graus
Minder Limburgse voorkeurstemmen voor Dion Graus

PVV‘er Dion Graus uit Heerlen heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen veel minder voorkeurstemmen gehaald in Limburg dan vier jaar geleden.

Ploumen stemt (17 mrt 2021)
Uitslag Limburg doekje voor het bloeden voor Ploumen

De PvdA won geen enkele zetel in de Tweede Kamerverkiezingen van woensdag. Een teleurstelling voor lijsttrekker Lilianne Ploumen. Maar Limburg bleek een positieve uitzondering.

ANP-427837211
Rechtse partijen populair in Parkstad

Zowel de PVV als Forum voor Democratie (FvD) blijkt populair in Parkstad. De partij van Thierry Baudet haalde in Limburg de hoogste score in Brunssum, met 10,3 procent van de stemmen.

Martijn van Helvert
Martijn van Helvert: 'Gigantisch teleurgesteld'

Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) uit Sittard is teleurgesteld over het verlies dat zijn partij heeft geboekt bij de verkiezingen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie