ANP-436692980

Kamer geeft gouverneur Remkes groen licht als informateur

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt de benoeming van VVD'er Johan Remkes tot informateur. Hij zal op zoek gaan naar een minderheidscoalitie.

Simone Kerseboom van Forum voor Democratie
FvD'er Kerseboom erkent integriteitscollege Kamer niet

Tweede Kamerleden Simone Kerseboom uit Maastricht en haar collega Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie (FvD) willen zich niet verantwoorden voor een integriteitscommissie van de Kamer.

Overstroomde camping bij Maastricht Randwyck
VVD: desnoods voorschot gedupeerde ondernemers hoogwater

De VVD in de Tweede Kamer wil dat de regering snel duidelijkheid biedt over wanneer en op hoeveel financiële steun de ondernemers in Limburg kunnen rekenen die zwaar getroffen zijn door de overstromingen van half juli.

ANP-433232955
Kamerlid: halen klimaatdoelen enige garantie tegen water

Om de recente watersnood in Limburg of zelfs zwaardere rampen te voorkomen, is het nodig dat de klimaatdoelen met alle daarvoor nodige middelen worden gehaald.

Amber Alert
AMBER Alert voor vermiste kinderen blijft vooralsnog actief

Het waarschuwingssysteem AMBER Alert blijft de komende maanden nog in werking. Het systeem is ontwikkeld door Netpresenter in Beek.

Dion Graus
Hoekstra valt Wilders aan over kwestie Graus in verhit debat

CDA-fractievoorzitter Wopke Hoekstra heeft PVV-leider Geert Wilders woensdag in een debat aangevallen op zijn behandeling van de affaire rond het Heerlense PVV-Kamerlid Dion Graus.

Edit - Dion Graus
'Onafhankelijk onderzoek naar beschuldigingen Graus'

PVV-Kamerlid Dion Graus heeft 'een onafhankelijke adviseur integriteit' gevraagd een "oriënterend onderzoek uit te laten voeren" naar de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres.

Pieter Omtzigt
'Vertrek Omtzigt is drama:' Amhaouch blijft CDA trouw

CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch uit Panningen vindt het een drama dat Pieter Omtzigt zaterdag zijn lidmaatschap van het CDA opzegde: "Zeer triest dat dit zo afloopt. Voor het CDA en Pieter zelf".

Grens Duitsland - Nederland, wegwijzer (stock)
‘Toch steun mogelijk voor grensondernemers'

De Tweede Kamer heeft unaniem een motie van het CDA aangenomen om grensondernemers die buiten de boot vallen bij de corona steunmaatregelen, actief te wijzen op de mogelijkheid van Duitse gemeenten om soepeler om te gaan met bijstandsregels.

Boeing 747 van Longtail Aviation in Bermuda die onderdelen verloor boven Meerssen staat aan de grond in Luik (22 feb 2021)
Minister: 'Niks te doen aan minivluchten Maastricht-Luik'

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur (VVD) blijft bij haar eerdere standpunt dat korte vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport (MAA) en vliegveld Bierset bij Luik vanuit milieu-oogpunt niet wenselijk zijn, maar dat een wettelijke grondslag ontbreekt om ze te verbieden.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten