Overslaan en naar de inhoud gaan

Tweede jeugdboek in één jaar van Heerlense schrijver

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 15:28

Het eerste deel in een nieuwe serie kinderboeken van Heerlenaar Michael Reefs verschijnt donderdag.

Het is het tweede boek van de kinderboekenschrijver dit jaar. In maart lanceerde de schrijver al online een deel in de bekende serie De Tempeljagers.

Lees ook: Video: Record bij digitale boekpresentatie

Nieuwe serie
Het boek wat Reefs donderdag heeft uitgebracht heet 'Het spook van Villa Donkerhout' en is de eerste in een nieuwe serie Marie Boe #1. De illustraties in het boek komen van Aleksandar Zolotic uit Servië. Hoofdpersoon Marie Boe vindt op een middag de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma op het strand. Samen met haar vriend Jasper probeert ze het mysterie van de koffer te ontrafelen.

Iedereen leest
De 34-jarige Reefs is een van de best gelezen Nederlandstalige kinderboekenauteurs van dit moment. Hij staat bekend als "de schrijver die zelfs de grootste boekenhaters aan het lezen krijgt". Ook haalde de schrijver eerder dit jaar de finale van de Nederlandse Kinderjuryprijs.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen